FT: Η Ελλάδα ολοκλήρωσε το swap ομολόγων ύψους 30 δισ. -Ενα σημαντικό βήμα - iefimerida.gr

FT: Η Ελλάδα ολοκλήρωσε το swap ομολόγων ύψους 30 δισ. -Ενα σημαντικό βήμα

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η χώρα μας ολοκλήρωσε επιτυχώς την ανταλλαγή ομολόγων ύψους 30 δισ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και την προσέλκυση επενδυτών, αναφέρουν οι Financial Times, με πληροφορίες από άτομα που ενεπλάκησαν στη διαδικασία.

«Πήγε εξαιρετικά καλά... Η αποδοχή ξεπέρασε το 80%», ανέφερε μία από αυτές τις πηγές, συμπληρώνοντας ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Ανάμεσα στους κατόχους ομολόγων που μετείχαν στο swap ήταν ελληνικές τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και διεθνείς επενδυτές. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους είχε προσκαλέσει σε ανταλλαγή ομολόγων- που είχαν εκδοθεί μετά το 2012, με λήξεις από 5 έως 25 χρόνια- με κουπόνια από 3,5% έως 4,2%.

Η ολοκλήρωση του swap σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την προγραμματισμένη επιστροφή της Ελλάδας στον δανεισμό από τις αγορές, στις αρχές του επόμενου χρόνου, σημειώνουν οι Financial Times.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ομόλογα swap
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ