Το πάμφθηνο superfood για εσένα που δεν μαγειρεύεις όσπρια - iefimerida.gr

Το πάμφθηνο superfood για εσένα που δεν μαγειρεύεις όσπρια

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέλετε να τρώτε όσπρια, αλλά δεν έχετε χρόνο να τα μαγειρέψετε; Σας έχουμε το τέλειο σνακ-υποκατάστατο τους.

Τα όσπρια είναι φανταστική τροφή. Γεμάτα θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτείνες, φυτικές ίνες (χάρη στις οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου), κάλιο, μηδενική χοληστερόλη και ένα σωρό βιταμίνες με βασικές αυτές του συμπλέγματος Β. Επιπλέον, κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς είναι πως ένα πιάτο είτε με φακές, είτε με φασόλια, είτε με ρεβίθια, είτε με γίγαντες είναι από τα χειμερινά φαγητά που σου «ζεσταίνουν» την καρδιά και σε χορταίνουν.

Όλα αυτά είναι υπέροχα, αρκεί, φυσικά, να μαγειρεύετε όσπρια! Παρόλο που παραμένει οικονομική τροφή υψηλής διατροφικής αξίας (παλιότερα μάλιστα την αποκαλούσαν «το κρέας των φτωχών»), η διαδικασία του μαγειρέματος, εκτός του ότι είναι χρονοβόρα, μπορεί να ταλανίσει ακόμα και τις πιο έμπειρες νοικοκύρες και μαγείρισσες (πόσο μάλλον κάποιες που η εμπειρία τους στη μαγειρική δε φτάνει πέρα από ψητό κοτόπουλο και μακαρόνια).

Κανονικά, σύμφωνα με τους κανόνες της μεσογειακής διατροφής, καλό είναι να καταναλώνουμε όσπρια δύο φορές την εβδομάδα. Για να είστε όμως σε αυτό το άρθρο μάλλον ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν έχουν χρόνο για να το κάνουν αυτό.

Και κάπου εδώ θέλουμε να σας μιλήσουμε για μια -αδίκως- υποτιμημένη τροφή η οποία, τρώγοντας την σαν σνακ, μπορεί να αναπληρώσει τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε από τα όσπρια.

Δες ποια είναι η υπερτροφή που αντικαθιστά τα όσπρια στο bovary.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΡΑΓΑΛΙΑ superfood πρωτείνες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ