Χαμένες στη γραφειοκρατία οι ευθύνες για τις πλημμύρες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο - iefimerida.gr

Χαμένες στη γραφειοκρατία οι ευθύνες για τις πλημμύρες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, που άφησαν πίσω τους 23 νεκρούς, και οι ευθύνες έχουν χαθεί μέσα στη γραφειοκρατία.

Το μπαλάκι των ευθυνών

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως η προκαταρκτική έρευνα, που είχε διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος, αρχικά είχε δοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ελευσίνας, το οποίο όμως στη συνέχεια θεωρήθηκε «αδύναμη» αστυνομική υπηρεσία συγκριτικά με το εύρος της υπόθεσης.

Έτσι, στη συνέχεια η υπόθεση εστάλη πίσω στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, και από εκεί εστάλη πίσω στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής!

Οπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», παρά το κατεπείγον της προκαταρκτικής έρευνας, η υπόθεση αναζήτησης ευθυνών θα καθυστερήσει.

Σημαντικό ρόλο, πάντως, αναμένεται να παίξουν και οι καταθέσεις των αρμοδίων, τόσο από τους δήμους όσο και από την Περιφέρεια, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν κληθεί προς το παρόν να καταθέσουν, καθώς η περιοχή μετρά ακόμη τις πληγές αλλά και τους νεκρούς της.

Θα καταθέσει και η Δούρου

Για την υπόθεση αναμένεται να κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία έχει ήδη καταθέσει αρχικά στον Άρειο Πάγο.

Κατάθεση αναμένεται να δώσει το προσεχές διάστημα και η δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ιωάννα Κριεκούκη.

Ηδη, καταθέσεις έχουν δώσει ήδη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά αναμένεται να κληθούν εκ νέου σε μελλοντική βάση για συμπληρωματικές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ