Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Η Σοφία Βόικου στον Ιανό

Οι εκδόσεις Ψυχογιός και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Σοφίας Βόικου «Η πόλη που δακρύζει». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Αυγουστίνος Ρεμούνδος. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα).

O Stuart Neville στο Public στο Σύνταγμα

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Public παρουσιάζουν τον συγγραφέα Stuart Neville σε μια βραδιά γνωριμίας με το ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Ο Stuart Neville θα συνομιλήσει με τη συγγραφέα και μεταφράστρια Χίλντα Παπαδημητρίου και τη μεταφράστρια των βιβλίων του Βάσια Τζανακάρη. Στο Public Café, στις 9 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ο Τίτος Πατρίκιος στον Ιανό

Οι εκδόσεις Κίχλη και ο Ιανός παρουσιάζουν τoν πρώτο τόμο της συλλογής ποιημάτων του Τίτου Πατρίκιου «Ποιήματα, 1943-1959». Για το έργο του ποιητή θα μιλήσουν η Χριστίνα Ντουνιά, καθ. Νεοελληνικής Φιλολογίας, ο Ευριπίδης Γαραντούδης, καθ. Νεοελληνικής Φιλολογίας και ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, κριτικός λογοτεχνίας. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Ο Βαγγέλης Μπέκας στο Booktalks στο Π. Φάληρο

Μια συνάντηση με τον συγγραφέα Βαγγέλη Μπέκα με αφορμή το νέο του μυθιστόρημα «Το Μαύρο Φυλαχτό» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Στο βιβλιοπωλείο Booktalks, στις 7.30 το βράδυ (Αγίου Αλεξάνδρου & Αρτέμιδος, Π. Φάληρο).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ο Γιώργος Μαυρογορδάτος στον Ιανό

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Θ. Μαυρογορδάτου «Μετά το 1922: η παράταση του Διχασμού». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κώστας Π. Κωστής, καθ. του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, αν. καθ. του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ο Άγγελος Μ. Συρίγος αν. καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Τον συντονισμό θα κάνει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Η Τατιάνα Αβέρωφ στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και π Ευριπίδης παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Τατιάνας Αβέρωφ «Έγκλημα στον Παράδεισο». Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με την επιμελήτρια εκδόσεων Ελένη Μπούρα. Στον Ευριπίδη στην Κηφισιά, στις 7 το βράδυ (Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Τα Φύλλα του Ύπνου» στις Πλειάδες

Οι εκδόσεις Πόλις και οι Πλειάδες παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή του René Char «Φύλλα του Ύπνου» . Ο μεταφραστής του βιβλίου Θανάσης Χατζόπουλος θα συνομιλήσει με τη Véronique Briand. Στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες, στις 7.30 το βράδυ (Σπ. Μερκούρη 62, Χαλάνδρι).

Η Έφη Σαπουνά-Σακελλαράκη στον Ιανό

Οι εκδόσεις Ίκαρος και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο της Έφης Σαπουνά-Σακελλαράκη, «Όταν μίλησε ο χρόνος», μια ιδιαίτερη αναδρομή στη ζωή της με τον σύζυγό της, Γιάννη Σακελλαράκη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου και οι δημοσιο γράφοι Μαρία Θερμού και Άδωνις Κύρου. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Η Σοφία Νικολαΐδου στον Ιανό

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Σοφίας Νικολαΐδου. «Στο τέλος νικάω εγώ». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Ηλίας Μαγκλίνης και Νίκος Παναγιωτόπουλος και η κριτικός λογοτεχνίας Ελισάβετ Κοτζιά. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η Ελισάβετ Χρονοπούλου στο Επίκεντρον στους Αγ. Αναργύρους.

Οι εκδόσεις Πόλις και το Επίκεντρον παρουσιάζουν τη συλλογή διηγημάτων της Ελισάβετ Χρονοπούλου «Ο Έτερος Εχθρός». Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας Αριστοτέλης Σαΐνης. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο συγγραφέας και μεταφραστής Αχιλλέας Κυριακίδης. Θα προβληθούν επίσης αποσπάσματα από την ταινία της Ελισάβετ Χρονοπούλου «Ένα τραγούδι δε φτάνει». Στο βιβλιοπωλείο Επίκεντρον, στις 8 το βράδυ (Αγίων Αναργύρων 5, Άγιοι Ανάργυροι).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος στο Monogram στα Μελίσσια

Μια συνάντηση με τον συγγραφέα Μένιο Σακελλαρόπουλο με αφορμή το νέο του μυθιστόρημα «Ο χορός των συμβόλων» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Στο βιβλιοπωλείο Monogram, στις 7 το απόγευμα (Δημοκρατίας 47, Μελίσσια)

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Σάββατο μεσημέρι στο Πατάρι του Gutenberg | Ο Στόουνερ του John Williams

Για το βιβλίο του John Williams συζητούν ο Αναστάσης Βιστωνίτης και ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης. Στο βιβλιοπωλείο Gutenberg, στις 12 το μεσημέρι (Διδότου 37, Αθήνα).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ