Πέθανε ο σπουδαίος μουσικός της δεκαετίας του ‘60 Αντώνης Στεφανίδης [βίντεο] - iefimerida.gr

Πέθανε ο σπουδαίος μουσικός της δεκαετίας του ‘60 Αντώνης Στεφανίδης [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφυγε από τη ζωή ο μουσικός Αντώνης Στεφανίδης, οποίος στο τέλος της δεκαετίας του ’60 είχε δημιουργήσει μαζί με τον Αντώνη Βαρδή και τον Γιώργο Μελέκη το συγκρότημα Vikings.

Στο συγκρότημα, ο Αντώνης Στεφανίδης έπαιζε μπάσο. Υπήρξε παράλληλα ο συνθέτης μεγάλων επιτυχιών που έχει τραγουδήσει η Μαρινέλα και ο Τόλης Βοσκόπουλος όπως τα «Για σένα μπορώ», «Αγέρας ήσουν», «Τα μεσάνυχτα».
Ο έρωτας του Στεφανίδη για μία Γαλλίδα τουρίστρια, έδωσε το 1967 στην ελληνική μουσική σκηνή μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες, που τραγουδούσε όλη η Ελλάδα, το τραγούδι Francoise.

Ωστόσο, αυτή η επιτυχία, έγινε και η αιτία της διάλυσης του γκρουπ, γιατί δεν μπόρεσαν να την επαναλάβουν ξανά. Η «Catherine» το 1968 και η «Louise» επίσης το 1968, ήταν έρωτες μικρότερης… έντασης!

Το συγκρότημα Vikings δημιούργησε, στα τέλη του 1965, στα εφηβικά του χρόνια, μαζί με φίλους του, ο μετέπειτα γνωστός λαϊκός δημιουργός, Αντώνης Βαρδής. Το συγκρότημα άφησε το στίγμα του με δύο υπέροχα slow που αγαπήθηκαν και αντέχουν στα χρόνια: Francoise, δημιουργία του Αντώνη Στεφανίδη και Catherine, σύνθεση του Βαρδή.

Πέθανε ο σπουδαίος μουσικός της δεκαετίας του ‘60 Αντώνης Στεφανίδης [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Πέθανε ο σπουδαίος μουσικός της δεκαετίας του ‘60 Αντώνης Στεφανίδης [βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ