Λοβέρδος: Το όνομα του μεσάζοντα δεν υπάρχει στο έγγραφο της συμφωνίας - iefimerida.gr

Λοβέρδος: Το όνομα του μεσάζοντα δεν υπάρχει στο έγγραφο της συμφωνίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέες αποκαλύψεις για το θέμα της Σαουδικής Αραβίας προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όταν το θέμα ετέθη στη Βουλή και στο ΚΥΣΕΑ, δεν υπήρχε πουθενά το όνομα του μεσάζοντα. «Η ελληνική νομοθεσία από το 2011 απαγορεύει μεσάζοντες όπως και η νομοθεσία της Σαουδικής Αραβίας», υπογραμμίζει ο κ. Λοβέρδος.

«Το όνομα του μεσάζοντα δεν υπάρχει στο έγγραφο της συμφωνίας» και συμπλήρωσε ότι «ο κ. Παπαδόπουλος μπαινοβγαίνει στο υπουργείο Άμυνας».

Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε πως υπάρχει μία έγκριση στον κ. Παπαδόπουλο για να διαπραγματευτεί.

«Διαπραγματεύεται όταν φτάνει η ώρα να πέσουν οι υπογραφές ενημερώνουν οι Σαουδάραβες ότι δεν υπάρχει εξουσιοδότηση να υπογράψει τη συμφωνία», τόνισε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ.

«Υπάρχει έγγραφο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών πως καλό θα είναι για τον κ. Παπαδόπουλο να πάρετε τη γνώμη της ΕΥΠ», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Έχουμε τον αρμόδιο Έλληνα, πρέσβη Πολυχρονίου, να ενημερώνει ότι έρχονται πέντε Σαουδάραβες για τη συμφωνία και δύο μεταφορείς, επίσημοι, του υπουργείου τους», σημειώνει και διευκρινίζει πως «μας λένε ότι θέλουμε συμφωνία κράτος με κράτος».

«Άρα αυτή η συμφωνία που έχουμε δεν είναι διακρατική. Είναι μια συμφωνία που υπεγράφη με ένα μεσάζοντα τρόφιμο του υπουργείου Άμυνας».

«Υπάρχουν μέρες και μετά τη Δευτέρα», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος προσθέτοντας πως «υπάρχουν έγγραφα που δείχνουν ότι παρότι φύγανε κακήν κακώς (σ.σ. οι Σαουδάραβες) μετά το υπουργείο το ίδιο να ανοίξει πίστωση ώστε να «πέσουν» τα λεφτά με Παπαδόπουλο, ντε και καλά. Ντε και καλά το υπουργείο Εθνικής Αμύνης θέλει συνεργασία με αυτόν τον άνθρωπο. Γιατί τη θέλει; Εγώ κατέθεσα στη Βουλή δύο ενδεχόμενα. Ένα υπάρχει θέμα διαφθοράς που χάνει η Ελλάδα 66 εκατ. ευρώ, απιστία σε βαθμό κακουργήματος, για να πάρει κάποια λεφτά ένας μεσάζον ή υπάρχει πολιτικό θέμα Υεμένης ή κάτι άλλο».

Ο κ. Λοβέρδος εξήγησε ότι όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ συμφώνησαν στην πώληση, αφού, όπως είπε ο στρατός, ενημέρωσε ότι δεν τα χρειάζεται.

Επίσης, αναφερόμενος στις διαφωνίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία: «Υπάρχει στη Βουλή η επιτροπή εξοπλιστικών. Όταν ο Πάνος Καμμένος παρουσίασε την πρόθεση του για τη συμφωνία και ουδείς από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε όχι».

Μάλιστα σημείωσε με νόημα πως διαφωνούντες βουλευτές είναι μέλη της επιτροπής.

Παράλληλα, τόνισε: «Το ΚΥΣΕΑ παίρνει ομόφωνη απόφαση. Το Μάρτιο του 2017 αποφασίζεται να πωληθούν τα όπλα με βάση αυτή τη σύμβαση».

«Οι άνθρωποι δεν συντονίζονται. Την απόφαση την έδωσε ο κ. Καμμένος στις 7 Νοεμβρίου απαντώντας σε βουλευτές της ΝΔ. Αυτό που κατέθεσα στη βουλή με την ένδειξη απόρρητο το κατέθεσε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος».

Τέλος αποκάλυψε ότι «τo 1999 ή το 2000 η ΕΛ.ΑΣ είχε αγοράσει υλικό από τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά το επέστρεψε ως άχρηστο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λοβέρδος Σαουδική Αραβία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ