Παπαδήμος στο υπουργικό: «Το 2013 θα ξεκινήσει σταδιακά η ανάπτυξη» - iefimerida.gr

Παπαδήμος στο υπουργικό: «Το 2013 θα ξεκινήσει σταδιακά η ανάπτυξη»

Την Πέμπτη  θα ψηφιστεί η δημόσια πρόσκληση για το PSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τον Λουκά Παπαδήμο και στο οποίο έγινε ενημέρωση για τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε, με πράξη του υπουργικού συμβουλίου και τη διαδικασία του κατεπείγοντος, να ψηφιστεί την Πέμπτη η δημόσια πρόσκληση για το PSI, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η ρήτρα συλλογικής ευθύνης (CACS).

Η συμφωνία και οι αποφάσεις του Eurogroup είναι «μεγάλο βήμα», καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας, τόνισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ξεκινώντας την ενημέρωση των μελών του υπουργικού συμβουλίου και πρόσθεσε ότι «η έγκριση του οικονομικού προγράμματος και η συμφωνία του PSI ήταν ο κύριος στόχος της οικονομικής πολιτικής και γι' αυτό έγινε πολλή δουλειά».

Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του πως «εάν εφαρμοσθεί αποτελεσματικά το πρόγραμμα, το 2013 θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και θα αρχίσει σταδιακά η ανάπτυξη».

Ο κ. Παπαδήμος επεσήμανε ότι «πολλοί προέβλεπαν εμπλοκή και αποτυχία, αλλά ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν» ενώ προέβλεψε ότι με τις αποφάσεις που ελήφθησαν θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη προς τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους υπουργούς, τόνισε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα πρέπει να γίνουν πολλά και να επιτευχθούν οι άμεσοι στόχοι, χωρίς καθυστερήσεις.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ακόμη ότι η μείωση του χρέους από 129% που προβλέπουν οι σχετικές εκθέσεις το 2020, θα μειωθεί τελικά στο 120,5%, με συμβολή κατά 4,6% από το δημόσιο τομέα των κρατών-μελών και 3,7% από τον ιδιωτικό τομέα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ