Σφάζουν δίχως έλεος τους ελέφαντες στο Καμερούν - iefimerida.gr

Σφάζουν δίχως έλεος τους ελέφαντες στο Καμερούν

Σφαγή ελεφάντων δίχως τέλος στο Καμρεούν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος δεν έχει η σφαγή ελεφάντων στο Καμερούν, λόγω της αυξημένης ζήτησης ελεφαντόδοντου στην Ασία.

Οπλισμένοι λαθροθήρες από το Τσαντ και το Σουδάν, εισβάλουν στο βόρειο τμήμα του Καμερούν, και αποδεκατίζουν τον πληθυσμό ελεφάντων στο Εθνικό Πάρκο Boumba Ndjida.

«Μιλάμε για μια πολύ σοβαρή υπόθεση διασυνοριακής λαθροθηρίας, με τη συμμετοχή οπλισμένων, με σύγχρονα όπλα, λαθροθήρων από το Τσαντ και το Σουδάν που αποδεκατίζουν είδη άγριας ζωής για να βγάλουν λεφτά από το διεθνές εμπόριο ελεφαντόδοντου», ανέφερε ο κυβερνήτης του βόρειου τμήματος του Καμερούν, Γκάμπο Χαμάν.

Επιπλέον, προσέθεσε ότι ορισμένοι από τους λαθροθήρες συνεργάστηκαν με ντόπιους, οι οποίοι μάλλον ικανοποιήθηκαν από τη σφαγή ζώων που καταστρέφουν τις καλλιέργειές τους.

Όπως ανακοίνωσε το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων (Ifaw), η διασυνοριακή λαθροθηρία είναι παραδοσιακά υψηλή αυτή την εποχή του χρόνου, ωστόσο οι σφαγές ζώων που σημειώθηκαν μέχρι στιγμής είναι πρωτοφανείς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ