Δύο αγοράκια 5 και 6 ετών έχασαν την ζωή τους από βαριά ίωση - iefimerida.gr

Δύο αγοράκια 5 και 6 ετών έχασαν την ζωή τους από βαριά ίωση

Δύο αγοράκια 5 και 6 ετών έχασαν την ζωή τους από βαριά ίωση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την προσοχή των πολιτών εφιστούν οι επιστήμονες μετά τους θανάτους δύο μικρών παιδιών ηλικίας 5 και 6 ετών τα οποία νοσηλεύονταν με βαριά ίωση.
Το πεντάχρονο αγοράκι εισήχθη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» με εμπύρετη ίωση στις 14 Φεβρουαρίου και μία μέρα μετά εξέπνευσε. Σύμφωνα με τους γιατρούς υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια και νεκρωτική εγκεφαλοπάθεια.

Όπως λέει ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεργάτης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Σωτήρης Τσιόδρα, το άτυχο παιδί, δεν έπασχε από άλλο σοβαρό νόσημα, είχε προσβληθεί από γρίπη τύπου Α (Η3Ν2), «ξαδερφάκι» του Η1Ν1.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στην Θεσσαλονίκη τρείς μέρες αργότερα με ένα αγοράκι ηλικίας έξι ετών.Δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμη τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

«Δεν είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για γρίπη. Προσπαθούμε να πάρουμε κάποιον ιστό για να γίνει έλεγχος. 'Ηδη όμως, έχει δρομολογηθεί η εξέταση συγγενών του», αναφέρει στο tovima.gr η γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ κυρία Αγορίτσα Μπάκα.

Το παιδί προσβλήθηκε από λοίμωξη στις 14 Φεβρουαρίου. Αρχικά εξετάστηκε από ιδιώτη γιατρό, στη συνέχεια οι γονείς του το πήγαν στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας και μετά σε ιδιωτική κλινική όπου κατέληξε την περασμένη Παρασκευή.

Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του χρόνου, λόγω γρίπης, ενώ άλλοι 30 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι ειδικοί επιστήμονες εφιστούν την προσοχή των πολιτών, καθώς αυτή την περίοδο υπάρχει επιδημία γρίπης.

«Είμαστε στην ανοδική φάση του κύματος της γρίπης», τονίζει η κυρία Μπάκα. Ο κ. Τσιόδρας καλεί τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα ατομικής υγιεινής, να επισκέπτονται το γιατρό τους και να ακολουθούν θεραπεία για την πρόληψη και αντιμετώπιση πιθανών επιπλοκών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ