Επανεξελέγη γενικός γραμματέας της ΠΝΟ ο Γιάννης Χαλάς- Για έκτη θητεία - iefimerida.gr

Επανεξελέγη γενικός γραμματέας της ΠΝΟ ο Γιάννης Χαλάς- Για έκτη θητεία

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την επανεκλογή του Γιάννη Χαλά στο αξίωμα του γενικού γραμματέα, για έκτη συνεχόμενη θητεία πενταετούς διάρκειας, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του διήμερου, 29ου τακτικού Παν-Ναυτικού Συνεδρίου της ΠΝΟ, που άρχισαν χθες, στο κτίριο του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά.

Το συνέδριο υπερψήφισε τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό της Διοίκησης της ΠΝΟ για την πενταετία 2012-2017 και υιοθέτησε τον Προγραμματισμό Δράσης της Ομοσπονδίας για την επόμενη πενταετία, με σχετικό συνοδευτικό ψήφισμα του συνεδρίου.

Το πλαίσιο κεντρικών αξόνων των κυρίαρχων και πρώτης προτεραιότητας αιτημάτων της Ομοσπονδίας οριοθετείται στο παρακάτω πεντάπτυχο:

-Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων και εφαρμογή των Συμβάσεων και της κείμενης νομοθεσίας

- Προσέλκυση νέων και παραμονή τους στο ναυτικό επάγγελμα

- Άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας

- Κοινωνικοασφαλιστική προστασία

- Προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, με αναβάθμιση των επιπέδων εκπαίδευσης των ναυτικών.

Κυρίαρχα θέματα που απασχόλησαν το διήμερο συνέδριο της ΠΝΟ, υπήρξαν η καταπολέμηση της διαρκώς αυξανόμενης ανεργίας και της λεγομένης «μαύρης εργασίας», η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων και η εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χαλάς ΠΝΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ