Λεπέν: Συναντήθηκα με τον Κάραζιτς όσο αυτός ήταν καταζητούμενος - iefimerida.gr

Λεπέν: Συναντήθηκα με τον Κάραζιτς όσο αυτός ήταν καταζητούμενος

Ζαν Μαρί Λεπέν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την συνάντησή του με τον πρώην πολιτικό ηγέτη των Σερβοβοσνίων, Ράντοβαν Κάραζιτς, όσο αυτός ήταν καταζητούμενος από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας επιβεβαίωσε ο πρώην ηγέτης του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Ζαν Μαρί Λεπέν.

Ο Λεπέν παρευρέθηκε σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου i-Tele, προκειμένου να σχολιάσει την έκδοση βιβλίου πρώην σωματοφύλακά του, ο οποίος αναφέρει στο έργο πως η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε. Το γεγονός δεν αρνήθηκε ούτε ο ίδιος ο Ζαν Μαρί Λεπέν, ο οποίος σχολίασε πως τον συνάντησε γιατί δεν φοβάται κανέναν, και πως δεν είναι επιφορτισμένος με τον εντοπισμό -φερόμενων- ως εγκληματιών πολέμου.

«Δεν είμαι επιφορτισμένος με τον εντοπισμό των φερόμενων από την κοινή γνώμη ως εγκληματιών πολέμου. Οταν πηγαίνω κάπου προσπαθώ να ενημερωθώ με όσο πιο άμεσο τρόπο. Και η συνάντηση με τον Κάρατζιτς ήταν ένας τρόπος για να ενημερωθώ» είπε ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου.

Ο Λεπέν δεν διευκρίνισε πότε έγινε η συνάντηση, σημειώνοντας μόνο ότι την ίδια περίοδο συναντήθηκε στο Πάλε της Βοσνίας και με την τότε «πρόεδρο» των Σερβοβοσνίων, Μπιλιάνα Πλάβσιτς. «Εγώ τους συναντώ όλους. Δεν φοβάμαι» δήλωσε.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, που κατηγορείται για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2008 στο Βελιγράδι, αφού ήταν καταζητούμενος επί 13 χρόνια.

Η δίκη του ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία ξεκίνησε στη Χάγη τον Οκτώβριο του 2009. Το ICTY επέβαλε κατηγορίες σε βάρος του Κάρατζιτς το 1995, ενώ η Πλάβσιτς ανέλαβε καθήκοντα προέδρου των Σερβοβοσνίων το 1996.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ