O Πούτιν καλεί τις επιχειρήσεις της χώρας του να προετοιμάζονται για πόλεμο - iefimerida.gr

O Πούτιν καλεί τις επιχειρήσεις της χώρας του να προετοιμάζονται για πόλεμο

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τις ρωσικές εταιρίες ότι πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να μεταστρέψουν την παραγωγή τους, ώστε να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του στρατού σε περίπτωση πολέμου.

«Η ικανότητα της οικονομίας μας να αυξήσει τη στρατιωτική παραγωγή και υπηρεσίες σε μια δεδομένη στιγμή είναι μια από τις σημαντικότερες πτυχές της στρατιωτικής ασφάλειας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνάντηση που είχε με επιτελικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στο Σότσι. «Για αυτό το λόγο όλες οι στρατηγικές και μεγάλες επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι έτοιμες, ανεξάρτητα από το καθεστώς ιδιοκτησίας τους».

O Πούτιν καλεί τις επιχειρήσεις της χώρας του να προετοιμάζονται για πόλεμο  | iefimerida.gr 0
O Πούτιν καλεί τις επιχειρήσεις της χώρας του να προετοιμάζονται για πόλεμο  | iefimerida.gr 1

Ο Πούτιν υπενθύμισε στους παρισταμένους ότι είχαν συζητήσει λεπτομερώς το θέμα πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με τους Moscow Times. «Δόθηκαν οδηγίες για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής, την δημιουργία αποθεμάτων υλικού και τη διασφάλιση της μεταφοράς των στρατευμάτων», είπε.

O Πούτιν καλεί τις επιχειρήσεις της χώρας του να προετοιμάζονται για πόλεμο  | iefimerida.gr 2
O Πούτιν καλεί τις επιχειρήσεις της χώρας του να προετοιμάζονται για πόλεμο  | iefimerida.gr 3
O Πούτιν καλεί τις επιχειρήσεις της χώρας του να προετοιμάζονται για πόλεμο  | iefimerida.gr 4

Προχθές ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε την ανάγκη όχι μόνον να προφθάσει η Ρωσία τη Δύση, αλλά ακόμη και να την ξεπεράσει στην ανάπτυξη στρατιωτικής τεχνολογίας. «Ο στρατός και το Ναυτικό μας πρέπει να διαθέτουν τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό, καλύτερο από τους ξένους ανταγωνιστές μας. Αν θέλουμε να νικήσουμε, πρέπει να είμαστε καλύτεροι», τόνισε.

Η Ρωσία επενδύει μαζικά στην άμυνά της τα τελευταία χρόνια, διοχετεύοντας το ιλιγγιώδες ποσό των 285 δισ ευρώ με στόχο να έχει ολοκληρώσει μέχρι το 2020 τον εκσυγχρονισμό και την αντικατάσταση σε ποσοστό 70% του απηρχαιωμένου, σοβιετικής κατασκευής εξοπλισμού.

O Πούτιν καλεί τις επιχειρήσεις της χώρας του να προετοιμάζονται για πόλεμο  | iefimerida.gr 5

Πολλά από τα νέα οπλικά συστήματα χρησιμοποιήθηκαν στην πρόσφατη μεγάλη στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία Zapad, περιλαμβανομένου και του πυραύλου κρουζ “Iskander”.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το Κάπουστιν Γιαρ στην περιοχή Αστραχάν της νοτιοδυτικής Ρωσίας και έπληξε στόχο στο Καζακστάν σε απόσταση περίπου 500 χλμ.

Τον περασμένο χρόνο οι Ρώσοι παρουσίασαν το νέο ρομποτικό, μη επανδρωμένο πολεμικό όχημα πολλαπλών χρήσεων Uran-9.

Eνώ ανέπτυξαν και το νέο ευέλικτο επιθετικό ελικόπτερο Mi-28N γνωστό ως "Night Hunter".

To Mi-28N είναι εφοδιασμένο μ’ ένα πολυβόλο 30 χιλιοστών, τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους και ρουκέτες και χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση εχθρικών αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων, αεροσκαφών καθώς και για επιθέσεις κατά δυνάμεων πεζικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ