Λευκός Οίκος: Αμερικανοί στρατιώτες κατηγορούνται για ανάρμοστη επαφή με αλλοδαπές ενώ συνόδευαν τον Τραμπ στην περιοδεία του στην Ασία - iefimerida.gr

Λευκός Οίκος: Αμερικανοί στρατιώτες κατηγορούνται για ανάρμοστη επαφή με αλλοδαπές ενώ συνόδευαν τον Τραμπ στην περιοδεία του στην Ασία

Ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε το Βιετνάμ στις 12 Νοεμβρίου (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις υπαξιωματικοί των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων αποσπασμένοι στην υπηρεσία Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου μετατέθηκαν άρον άρον μετά τις καταγγελίες ότι είχαν ανάρμοστη επαφή με αλλοδαπές στη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του Ντόναλντ Τραμπ στο Βιετνάμ.

Οι τρεις άνδρες εγκατέλειψαν, χωρίς έγκριση, νυχτιάτικα τη συνοδεία του προέδρου των ΗΠΑ κατά την επίσκεψή του στη χώρα, έναν από τους σταθμούς της πολυήμερης περιοδείας του στην ανατολική Ασία.

«Γνωρίζουμε το περιστατικό και το ερευνούμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Μαρκ Ράιτ στη εφημερίδα Washington Post.

H υπηρεσία, στην οποία είχαν αποσπαστεί οι τρεις υπαξιωματικοί, είναι υπεύθυνη για τις ασφαλείς τηλεπικοινωνίες του προέδρου και των συνεργατών του.

Ένα ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί τον περασμένο Αύγουστο με πρωταγωνιστές και πάλι μέλη της ίδιας υπηρεσίας που συνόδευαν τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς στο ταξίδι του στον Παναμά. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τότε τους τέσσερις άνδρες -δύο από το στρατό ξηράς και δύο από την Πολεμική Αεροπορία - να φέρνουν γυναίκες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους. Ο Πενς ήταν ακόμη στις ΗΠΑ όταν συνέβη το περιστατικό.

Οι εκπρόσωποι του Ντόναλντ Τραμπ και του Πενς αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα δύο περιστατικά παραπέμποντας για δηλώσεις στο γραφείο του υπουργού Άμυνας, Τζιμ Μάτις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ