Ο αγέραστος Σίλβιο Μπερλουσκόνι, 81 ετών, επιχειρεί μια ακόμη επιστροφή - iefimerida.gr

Ο αγέραστος Σίλβιο Μπερλουσκόνι, 81 ετών, επιχειρεί μια ακόμη επιστροφή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα αποφασίσει την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου, αν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μπορεί να πολιτευθεί εκ νέου στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία.


«Εγώ θα κατέβω στο γήπεδο, είτε ως αρχηγός, είτε ως προπονητής». Ανω των 81 ετών, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν στοχεύει να βάλει τα παπούτσια του στο ντουλάπι και φιλοδοξεί να παίξει ρόλο στις προσεχείς εκλογές, τον Μάιο του 2018.
Αλλά πρέπει να ξεπεράσει ένα πρόβλημα: του έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα να πολιτευθεί, μετά την καταδίκη του για φοροδιαφυγή το 2013, εξαιτίας της οποίας έχασε και την έδρα του γερουσιαστή που κατείχε. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (CEDH) θα εξετάσει την Τετάρτη την προσφυγή του, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι ο Μπερλουσκόνι θα προλάβει τις προσεχείς εκλογές.


Δεν έχει σημασία. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατόρθωσε να επικρατήσει στο πολιτικό σκηνικό, και πάλι, στις αρχές Νοεμβρίου, στις τοπικές εκλογές της Σικελίας. Το κόμμα του, Forza Italia, συμμαχώντας με τους εθνικιστές Fratelli d'Italia και με την Λίγκα του Βορρά, κατόρθωσε να έρθει πρώτο στις εκλογές. Το αποτέλεσμα θεωρείται ως μεγάλο τεστ ενόψει των βουλευτικών εκλογών της προσεχούς Ανοιξης. Ο Καβαλιέρε ενεπλάκη προσωπικά στην προεκλογική εκστρατεία της Σικελίας. «Με αυτή τη συμμαχία μπορούμε να νικήσουμε παντού», δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος.


«Αποδείξαμε πως ενωμένοι είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να αναχαιτίσουμε το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S), το οποίο αποτελεί τον πραγματικό κίνδυνο», πρόσθεσε.


Η ιδέα της συμμαχίας ανάμεσα στα κόμματα της Δεξιάς βγήκε ενισχυμένη από το εκλογικό αποτέλεσμα της Σικελίας. Από αυτή την άποψη, η ιταλικά Δεξιά μπορεί να ελπίζει ότι θα κερδίσει και τις βουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, η Δεξιά έχει πάνω από 35% στην πρόθεση ψήφου και προηγείται του Κινήματος Πέντε Αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος, του Ματέο Ρέντσι. Για να κυβερνήσει, ωστόσο, πρέπει να ξεπεράσει το όριο του 40%.


«Αυτός ο στόχος του 40% είναι πλέον εφικτός» δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, την περασμένη εβδομάδα, στην Rai. Ο μεγιστάνας των μίντια θα πρέπει να τα βρει με τον Ματέο Σαλβίνι της Λίγκας του Βορρά, ο οποίος επιθυμεί να είναι επικεφαλής της συμμαχίας. «Με τον Ματέο Σαλβίνι δεν υπάρχει πρόβλημα. Συμφωνούμε και για τον υποψήφιο αλλά και για την συμμαχία μας μετά τις εκλογές», είπε ο Καβαλιέρε.


Τίποτα δεν δείχνει ικανό να σταματήσει τον (πρώην) Καβαλιέρε: ούτε οι δικαστικές του περιπέτειες ούτε οι διάσημες βραδιές «μπούγκα μπούγκα» που συνεχίζονται. Τον Ιούνιο του 2016 έπαθε καρδιακό επεισόδιο και υπέστη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Στη συνέχεια εγκατέλειψε την ποδοσφαιρική ομάδα του Μιλάνου, την οποία κατείχε επί 31 έτη.


Πρόσφατα, ο αγέραστος Καβαλιέρε κέρδισε και μια σημαντική δίκη: κατόρθωσε να μειώσει την διατροφή που πλήρωνε στην πρώην σύζυγό του και την αναγκάζει να του επιστρέψει περίπου 60 εκατομμύρια που της είχε ήδη πληρώσει.

Ο αγέραστος Σίλβιο Μπερλουσκόνι, 81 ετών, επιχειρεί μια ακόμη επιστροφή | iefimerida.gr 0


Το επεισόδιο με την ανήλικη Ρούμπι, ωστόσο, εξακολουθεί να τον κυνηγάει ακόμη. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει κατηγορηθεί για παραπλάνηση μαρτύρων μετά την κατηγορία ότι πρόσφερε δώρα αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ στην νεαρή Ρούμπι και σε άλλες γυναίκες που συμμετείχαν στις βραδιές «μπούγκα μπούγκα» μαζί του.

Ο αγέραστος Σίλβιο Μπερλουσκόνι, 81 ετών, επιχειρεί μια ακόμη επιστροφή | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ