Λεμονής: «Επιτακτική ανάγκη η νίκη για τον Ολυμπιακό» - iefimerida.gr

Λεμονής: «Επιτακτική ανάγκη η νίκη για τον Ολυμπιακό»

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την ίδια φιλοσοφία που ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα και την Γιουβέντους θα αγωνιστεί και την Τετάρτη κατά της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάκη Λεμονή στη συνέντευξη Τύπου:

-Για το παιχνίδι και πόσο διαφορετικό θα είναι από το πρώτο ματς: «Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι και αυτό πιστεύω ότι μας έφερε αρκετά πίσω στη συγκομιδή βαθμών. Σίγουρα το αυριανό είναι ένα άλλο παιχνίδι. Η προσέγγιση που θα θέλουμε να έχουμε είναι διαφορετική. Να σας πω την αλήθεια δεν θα διαφέρει και πολύ από τα προηγούμενά μας παιχνίδια. Αυτό που θα χρειαστούμε καλύτερη είναι η αποτελεσματικότητα».

-Για την Σπόρτινγκ: «Παρακολουθώντας και το πρώτο παιχνίδι αλλά και τα υπόλοιπά του ομίλου και κάποια ματς από το πορτογαλικό πρωτάθλημα είναι φανερό ότι είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Μπορεί να παίξει πολύ καλά και παιχνίδι κατοχής και παιχνίδι αντεπιθέσεων. Ειδικά στις αντεπιθέσεις είναι καταπληκτικό. Αυτό είναι ένα στοιχείο που κατάφερε να κοντράρει και την Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους. Έχει έναν πάρα πολύ καλό προπονητή».

-για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Σπόρτινγκ συγκριτικά με τις Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους: «Σαφώς είναι δύο καλύτερες ομάδες από την Σπόρτινγκ αλλά η απόστασή τους δεν είναι πολύ μεγάλη. Είναι προφανές ότι η ταχύτητα είναι ένα από τα δυνατά τους στοιχεία και εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Έχουμε μιλήσει αρκετά με τους παίκτες, τους έχουμε δείξει αρκετά πράγματα και αύριο θα τους επισημάνουμε και άλλα στοιχεία από το παιχνίδι της. Η ομάδα πλέον παρακολουθεί τον αντίπαλό της, κοιτάζει τα δυνατά και να αδύνατά στοιχεία της που μπορεί να εκμεταλλευθεί. Η φιλοσοφία μας δεν θα αλλάξει συγκριτικά με όλα τα παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι τώρα».

-εάν πιστεύει ότι η ομάδα θα είναι καλύτερη συγκριτικά με τον προηγούμενο αγώνα: «Θα το ξέρω μετά τον αγώνα. Πάντως έχουμε αρχίσει και αισθανόμαστε καλύτερα στο σύλλογο. Είναι κάτι που φαίνεται και από τον τρόπο δουλειάς στις προπονήσεις και από τις εμφανίσεις μας στο γήπεδο και κάποια πράγματα που βάζουμε στο παιχνίδι μας. Ελπίζουμε αύριο να μπορέσουμε να τα δείξουμε όλα αυτά στο μεγαλύτερο βαθμό γιατί έχουμε απέναντί μας μια σπουδαία ομάδα»

-εάν θα παίξει με Φορτούνη επίθεση: «Επειδή είναι επιτακτική η ανάγκη της νίκης ίσως να έβαζα 4-5 επιθετικούς παίκτες, ωστόσο αυτό δεν είναι σωστό. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε περισσότερα πράγματα απο το ματς με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου γιατί στα άλλα ματς είχαμε καλές στιγμές που θα μπορούσαμε να σκοράρουμε»

-για τους οπαδούς που θα είναι και πάλι στο πλευρό της ομάδας: «Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο να μπορεί κάποιος να κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Αυτό είναι ένα κομμάτι στο οποίο έχω επικεντρωθεί πάρα πολύ από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον Ολυμπιακό. Πρέπει η ομάδα αυτή να αρχίσει να δείχνει το τι μπορεί να κάνει. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας και το πρωτάθλημα όπου πιστεύω σιγά- σιγά και δίνουμε αυτή την αυτοπεποίθηση στους εαυτούς μας και μετά στους οπαδούς μας»

-εάν πιστεύει στα σημάδια καθώς είναι η επέτειος από το πρώτο διπλό του Ολυμπιακού: «Κακά τα ψέματα όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο είναι προληπτικός. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι θέμα σημαδιών. Είναι θέμα δουλειάς. Ότι είναι μια δύσκολη ομάδα η Σπόρτινγκ δεν το είπα απλώς για να το πω, το πιστεύω, πραγματικά είναι η μια δύσκολη ομάδα. Είναι μια ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου. Αλλά και εμείς πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας»

Ταχτσίδης: «Με πάθος και θέληση για τη νίκη»

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης υποστήριξη στη σωστή προετοιμασία της ομάδας ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης απέναντι στην Σπόρτιγνκ. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο μέσος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στη συγκέντρωση που πρέπει να έχει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του ώστε να καταφέρουν να πάρουν τη νίκη στην Πορτογαλία. «Είναι δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα. Χρειαζόμαστε πάθος και θέληση για τη νίκη και μας έχει προετοιμάσει ο προπονητής. Έχουμε έρθει για να τα δώσουμε όλα. Πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε δύναμη και πάθος στο παιχνίδι για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Στο ποδόσφαιρο ο αγώνας διαρκεί 90 λεπτά και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια και να πάρεις αυτό που πρέπει. Όταν σφυρίξει ο διαιτητής τότε καταλαβαίνεις αν τα έχεις καταφέρει», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ