Σόιμπλε: «Η Μπούντεσταγκ θα εγκρίνει το νέο πακέτο διάσωσης» - iefimerida.gr

Σόιμπλε: «Η Μπούντεσταγκ θα εγκρίνει το νέο πακέτο διάσωσης»

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αισιοδοξία του ότι η Μπούντεσταγκ (γερμανική Κάτω Βουλή) θα εγκρίνει το νέο πακέτο για τη διάσωση της Ελλάδας εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως είναι «πολύ αισιόδοξος» όταν ρωτήθηκε από το γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk αν θεωρεί ότι η Μπούντεσταγκ θα εγκρίνει τη συμφωνία. Μάλιστα ο κ. Σόιμπλε προσέθεσε πως η ειδική ομάδα της Κομισιόν για την Ελλάδα (Task Force) θα ενδυναμωθεί με στόχο να ενισχύσει την εποπτεία των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και να βοηθήσει την Αθήνα.

«Συμφωνήσαμε με την Κομισιόν ότι η ομάδα στην Ελλάδα πρέπει να ενδυναμωθεί σημαντικά»,δήλωσε προσθέτονας πως η κίνηση αυτή «αφορά στην εποπτεία αλλά, φυσικά, και στη βοήθεια της Ελλάδας».

«Τίποτα δεν θα γίνει αυτόματα, οι προϋποθέσεις πρέπει να εκπληρωθούν»

Ο Γερμναός υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε επίσης ότι «η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στη νέα διεθνή βοήθεια μόνο εάν εφαρμόσει γρήγορα τις υπεσχημένες πολιτικές μεταρρυθμίσεις» και συνέχισε λέγοντας πώς «τίποτα δεν θα γίνει αυτόματα, οι προϋποθέσεις πρέπει να εκπληρωθούν» .

Επίσης, αναφερόμενος στην ατμόσφαιρα της συνεδρίασης, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έκανε λόγο για «ψύχραιμη» και «αντικειμενική» αξιολόγηση και συμφωνία από τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν είχαμε χρόνο για αναβολή. Ως Eurogroup πρέπει να λειτουργήσουμε και ως εγγυητές του κυρίαρχου λαού, δηλαδή των πολιτών των υπόλοιπων 16 κρατών- μελών της Ευρωζώνης και βεβαίως να βγάλουμε και συμπεράσματα από τις εμπειρίες του παρελθόντος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ