Πιες το τσάι σου σαν Βρετανίδα -5 διευθύνσεις με το καλύτερο τσάι της Αθήνας - iefimerida.gr

Πιες το τσάι σου σαν Βρετανίδα -5 διευθύνσεις με το καλύτερο τσάι της Αθήνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί εμείς στην Ελλάδα να μην έχουμε παράδοση στα μικρά διαλείμματα για «tea time», όπως συνηθίζεται στην Αγγλία, στην Ιαπωνία ή στη γειτονική Τουρκία, όμως υπάρχουν μερικά στέκια που θα σας μυήσουν στην ιεροτελεστία του τσαγιού και θα σας χαλαρώσουν.

1) Στροφές τεϊοποτείον

Πριν από τριάντα χρόνια περίπου, το κέντρο της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα στην οδό Χάμιλτον 7, έγιναν τα εγκαίνια ενός διαφορετικού καφενείου από τα άλλα. Εκεί άνοιξε το πρώτο τεϊοποτείο στην Ελλάδα, που συγχρόνως είχε και την ιδιότητα μουσικού καφενείου, με σκοπό να μάθει στους Έλληνες να πίνουν τσάι. Αυτός ο μικρός, ζεστός και ήσυχος χώρος θα σας ταξιδέψει στον χρόνο. Στους τοίχους του δεσπόζουν παλιές αφίσες εποχής, ενώ τα τραπεζάκια του μαγαζιού είναι φτιαγμένα από παλιές βάσεις ραπτομηχανών Singer, με επιφάνεια από μάρμαρο και τζάμι. Κάτω από το τζάμι μπορείτε να θαυμάσετε παλιές καρτ-ποστάλ με εικόνες από την Αθήνα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Στα ράφια του μάλιστα εκτίθενται προς ανάγνωση παλιά περιοδικά, όπως ΣΙΝΕΜΑ, ΑΡΚΑΣ, ΜΑΦΑΛΝΤΑ, και άλλα.

5 διευθύνσεις με το καλύτερο τσάι της Αθήνας, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τσάι ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕ ΤΣΑΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ