Στην τελική ευθεία για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ - iefimerida.gr

Στην τελική ευθεία για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται το παζάρι για τις μονάδες της ΔΕΗ που θα πουληθούν με την ελληνική πλευρά να επιδιώκει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη ως αντιστάθμισμα από την αποδοχή της ένταξης στο πακέτο των δύο μονάδων της Μεγαλόπολης.

Οι διαπραγματεύσεις μεταφέρονται στις Βρυξέλλες όπου αύριο θα μεταβεί κλιμάκιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να παρουσιάσουν στους τεχνοκράτες της DG COMP την τελική πρόταση για το τι θα περιλαμβάνει το καλάθι που θα βγει προς πώληση.

Η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει να πετύχει την παράταση των ΑΗΣ Αμύνταιο και Καρδιάς. Επιπλέον, στην ελληνική πρόταση συμπεριλαμβάνεται και η χορήγηση της δυνατότητας στη ΔΕH είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με ιδιώτη επενδυτή να αναβαθμίσει τον ΑΗΣ Αμυνταίου μετά το τέλος των 32.000 ωρών λειτουργίας και να μείνει έτσι στο λιγνιτικό δυναμικό της δημόσιας επιχείρησης.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα της ΔΕΗ θα πρέπει να έχει κλείσει στις τελευταίες διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών στο τέλος του μήνα, καθώς οι χρόνοι πιέζουν ασφυκτικά για τη διεξαγωγή του market test, που θα κρίνει και την επιτυχία ή όχι του εγχειρήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΗ μονάδες διαπραγμάτευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ