Καταρρέει οικονομικά το Μουσείο της... μαμάς του υπουργού Πολιτισμού - iefimerida.gr

Καταρρέει οικονομικά το Μουσείο της... μαμάς του υπουργού Πολιτισμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στους ιδιώτες φίλους του Μουσείου Μπενάκη απευθύνεται πλέον η διοίκησή του προκειμένου να εξασφαλιστούν πόροι άκρως απαραίτητοι για την ομαλή του λειτουργία.

Τραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι πρόεδρος του εξαιρετικά σημαντικά αυτού μουσείου είναι η Αιμιλία Γερουλάνου, μητέρα του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου.

«Δεν έχουμε προνομιακή μεταχείριση και χρηματοδότηση, τα όσα γράφονται είναι ψέμματα», επισήμανε η πρόεδρος και απηύθυνε έκκληση στο κοινό του Μουσείου προκειμένου να συμμετάσχει στο νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης που δημιούργησε το ίδιο για να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πρόσθετους πόρους μετά την περικοπή της κρατικής επιχορήγησής του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατηγορίες μελών και τρόπους εξατομικευμένης συμβολής τους στο Μουσείο, διευρυμένους τρόπους χορηγίας με περισσότερα ανταποδοτικά προνόμια, δωρεές on line και άλλα προγράμματα.
«Δεν θα απολογούμεθα για ένα μη διαπραχθέν έγκλημα» συμπλήρωσε ο διευθυντής του Μουσείου, Αγγελος Δεληβοριάς, αναφερόμενος συγκεκριμένα στη χορηγία του ΟΠΑΠ ύψους 3,4 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να διοργανωθεί η έκθεση «Η Ελλάδα του Βυζαντίου», που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Πολιτισμού και θα πραγματοποιηθεί σε πρωτεύουσες του εξωτερικού, με συντονιστή το Μουσείο Μπενάκη.

Η κρατική επιχορήγηση του Μουσείου το 2009 ήταν 2 εκ. ευρώ ενώ το 2011 ήταν 700.000, συμπλήρωσε ο κ. Δεληβοριάς και τόνισε:

«Καταλαβαίνετε ότι τα χρήματα δεν επαρκούν ούτε για το προσωπικό, που μετά τις περικοπές αριθμεί 200 εργαζόμενους, ούτε για τα έξι παραρτήματα που διαθέτει το Μουσείο, ούτε για τις εκθέσεις από τις οποίες πολλές αναγκαστήκαμε φέτος να ακυρώσουμε. Γι' αυτό και δημιουργήσαμε το πρόγραμμα στήριξης Μελών του Μουσείου Μπενάκη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ