Ο Τραμπ τα έβαλε πάλι με αθλητή -Ζήτησε να τεθεί σε διαθεσιμότητα από το NFL

Ο Ντόναλντ Τραμπ θυμήθηκε πάλι τους αθλητές και τη διαμαρτυρία τους κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εθνικού ύμνου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε ότι ο Μάρσον Λιντς, των Oakland Raiders, θα έπρεπε να αποβληθεί από το NFL αν συνεχίσει να διαμαρτύρεται κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου, κάτι που έπραξε και σε ματς την Κυριακή.

Ο Λιντς, όπως και άλλοι παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου, γονατίζουν ή κάθονται κατά την ανάκρουση του ύμνου τους τελευταίους μήνες. Είναι μία διαμαρτυρία κατά της αστυνομικής βίας και των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ σε παλιότερη τοποθέτησή του είχε αποκαλέσει τις πράξεις τους ατιμωτικές για τη χώρα και έχει ζητήσει την απόλυσή τους.

«Ο Μάρσον Λιντς των Oakland Raiders στάθηκε όρθιος στον μεξικανικό ύμνο και έκατσε κάτω στον αμερικανικό. Μεγάλη ασέβεια! Την επόμενη φορά το NFL πρέπει να τον θέσει σε διαθεσιμότητα για την υπόλοιπη σεζόν. Η προσέλευση και η τηλεθέαση έχει πέσει», έγραψε. Το τελευταίο αποτελεί ένα πάγιο επιχείρημά του, στις επιθέσεις του σε αυτή τη διαμαρτυρία.

Από την πλευρά του NFL, ο εκπρόσωπος Μπράιαν ΜακΚάρθι δήλωσε στο Reuters ότι ο Λιντς δεν πρόκειται να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Ο εν λόγω παίκτης έχει διατηρήσει αυτή τη στάση σε όλη τη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ NFL εθνικός ύμνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ