Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

«Γέφυρες συνεργασίας: Σχέδιο Μάρσαλ και Ελλάδα» στον Ιανό

Οι εκδόσεις Ίκαρος, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Αλέξανδρου Κωστόπουλου «Γέφυρες Συνεργασίας: Σχέδιο Μάρσαλ και Ελλάδα». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σίμος Αναστασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και ο Παναγιώτης Ι.Κ. Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος EY Ελλάδος. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Ο Παύλος Κάγιος στο Ίχνος στον Πειραιά

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το art cafe-bar Ίχνος παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Παύλου Θ. Κάγιου «Ο κλήρος της Τρικυμίας». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Λάμπρος Παπαξενάκης και Παναγιώτης Φύτρας. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Γεωργία Ζώη, Γιάννα Κούσουλα και Γιάννης Τσορτέκης. Τραγούδια που διατρέχουν την ιστορία του βιβλίου θα ερμηνεύσουν οι Λένα Αλκαίου, Μαρία Κανελλοπούλου και Πένυ Ξενάκη. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Πηγή Περσιάδου. Στο art café-bar Ίχνος, στις 7 το βράδυ (Κολοκοτρώνη 30, Πειραιάς)

Ο Νίκος Μάντης στις Πλειάδες στο Παγκράτι

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και οι Πλειάδες παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Νίκου Α. Μάντη «Οι Τυφλοί». Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι κριτικοί λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά και Βαγγέλης Χατζηβασιλείου. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Μαυροματάκη. Στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες, στις 7.30 το βράδυ (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αφιέρωμα στον Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στον Ιανό

Ο IANOS παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον κορυφαίο Ρώσο συγγραφέα. Λογοτέχνες και καλλιτέχνες αφηγούνται τον «δικό» τους Ντοστογιέφσκι και διαβάζουν αγαπημένα αποσπάσματα από το έργο του. Συμμετέχουν: Μίμης Ανδρουλάκης, Ευτυχία Γιαννάκη, Κώστας Γκοβόστης, Τάσος Ιορδανίδης, Δημήτρης Καταλειφός, Γιώργος Κιμούλης, Μαρία Κίτσου, Ταμίλα Κουλίεβα, Στάθης Λιβαθινός, Λουκία Μιχαλοπούλου, Δήμητρα Νούση, Γιάννης Σολδάτος, Αλέξης Σταμάτης, Πέτρος Φιλιππίδης. Την εκδήλωση συντονίζει ο Νίκος Θρασυβούλου. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Ο Θάνος Βερέμης στο Public στο Σύνταγμα

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Public παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Θάνου Βερέμη «Ελευθέριος Βενιζέλος, Ο οραματιστής του εφικτού». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Θανάσης Διαμαντόπουλος, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης. Στο Public Café, στις 9 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα)

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Αφιέρωμα στην Έλενα Φερράντε στο Public στο Σύνταγμα

Οι εκδόσεις Πατάκη και το Public παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στην συγγραφέα Έλενα Φερράντε, με αφορμή την έκδοση του τέταρτου και τελευταίου τόμου της Τετραλογίας της Νάπολης. Για το έργο της Φερράντε θα μιλήσει η μεταφράστρια της Τετραλογίας Δήμητρα Δότση και ο Αύγουστος Κορτώ. Αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Νικολίτσα Ντρίζη.

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη στον Ιανό

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Αντιγόνης Λυμπεράκη «Γυναίκες στην Οικονομία» από τη σειρά Μικρές Εισαγωγές. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο υπ. Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η επιχειρηματίς Κάλλια Καμπουρίδου. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στο café του Ιανού | Τάκης Θεοδωρόπουλος

Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον συγγραφέα Τάκη Θεοδωρόπουλο. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου στον Ιανό

Οι εκδόσεις IANOS παρουσιάζουν την αυτοβιογραφία του ηθοποιού Γιώργου Κωνσταντίνου «Showtime». Ο Γιώργος Κωνσταντίνου θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η Θάνος Βερέμης στον Ευριπίδη στη Στοά

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο Ευριπίδης στη Στοά παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Θάνου Βερέμη «Ελευθέριος Βενιζέλος, Ο οραματιστής του εφικτού». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ιστορικός Δημήτρης Πόρτολος και ο συγγραφέας Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ν. Μπασκόζος. Στον Ευριπίδη στη Στοά, στις 7 το βράδυ (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο Αλέξης Σταμάτης στο Επίκεντρον στου Αγίου Αναργύρους

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Επίκεντρον παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Αλέξη Σταμάτη «Μοτέλ Μορένα. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο κριτικός λογοτεχνίας Αριστοτέλης Σαΐνης. Στο βιβλιοπωλείο Επίκεντρον, στις 8 το βράδυ (Αγ. Αναργύρων 5, Άγιοι Ανάργυροι)

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Ο Βασίλης Αλεξάκης στον Σπόρο στην Κηφισιά

Μια συνάντηση με τον συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη με αφορμή το τελευταίο του μυθιστόρημα «Το κλαρινέτο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Μια συζήτηση για την έμπνευση, την τέχνη της γραφής, τη λογοτεχνία. Στο βιβλιοπωλείο Σπόρος, στις 7 το βράδυ (Δροσίνη 7. Κηφισιά)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Σάββατο μεσημέρι στο Πατάρι του Gutenberg | Αθηνά Ανδρουτσοπούλου

Μια συνάντηση με τη συγγραφέα Αθηνά Ανδρουτσοπούλου με αφορμή το βιβλίο «Η αθώα γλώσσα των ονείρων μας». Στο βιβλιοπωλείο Gutenberg, στις 12 το μεσημέρι (Διδότου 37, Αθήνα)

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Ο Μελέτης Μελετόπουλος στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Οι εκδόσεις Καπόν παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Μελέτη Μελετόπουλου «Ο άρχοντας με τα πολλά πρόσωπα». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Άδωνις Κύρου και ο Αντώνης Παπαγιαννίδης. Στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στις 12 το μεσημέρι (Παλαιά Βουλή, Σταδίου 13, Αθήνα)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ