Γερμανία: Αυξάνονται οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις στις τάξεις του στρατού - iefimerida.gr

Γερμανία: Αυξάνονται οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις στις τάξεις του στρατού

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας η μεγάλη αύξηση των καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, που αποκάλυψε χθες η Κυριακάτικη Bild, από τις αρχές του χρόνου και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου αναφέρθηκαν ένδεκα κρούσματα βιασμών -από πέντε στη διάρκεια ολόκληρου του 2016- ενώ καταγγέλθηκαν 187 περιπτώσεις ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς -από ακούσιο άγγιγμα του θύματος μέχρι βιασμό-, ενώ τον προηγούμενο χρόνο τα καταγγελλόμενα περιστατικά ήταν 128.

Παράλληλα καταγγέλθηκε και η απόπειρα δολοφονίας ενός στρατιώτη -αγνώστου φύλου- από αξιωματικό.

Γερμανία: Αυξάνονται οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις στις τάξεις του στρατού  | iefimerida.gr 0

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είπε, ωστόσο, ότι οι αριθμοί κατά τη γνώμη της δεν σημαίνουν ότι αυξήθηκαν τα κρούσματα σεξουαλικών επιθέσεων, αλλά ότι βρήκαν το θάρρος περισσότερα θύματα να τα καταγγείλουν. «Είναι ένα θετικό σημάδι ότι οι εποπτεύοντες αξιωματικοί και οι ομάδες τους αναφέρουν πιο συχνά τέτοια περιστατικά», δήλωσε στην Bild am Sonntag.

«Τιμωρούμε τις σεξουαλικές επιθέσεις στο στρατό όπως κάνουμε στην κοινωνία», συνέχισε. «Θέλουμε να επικρατεί στο στράτευμα μια τέτοια ατμόσφαιρα, ώστε κάθε άτομο να αισθάνεται σίγουρο ότι μπορεί να καταγγείλει περιστατικά αδικίας ή βίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ