520.000 μοναδικούς επισκέπτες είχε το iefimerida.gr την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου - iefimerida.gr

520.000 μοναδικούς επισκέπτες είχε το iefimerida.gr την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το iefimerida.gr συνεχίζει να αυξάνει εντυπωσιακά την επισκεψιμότητά του.

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου το site επισκέφθηκαν περισσότεροι από 520.000 μοναδικοί επισκέπτες, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Google Analytics. Πρόκειται για το δεύτερο ρεκόρ μοναδικών επισκεπτών του iefimerida.gr. Το πρώτο ήταν την 1η Ιουλίου 2015, με 565.000 μοναδικούς χρήστες.

520.000 μοναδικούς επισκέπτες είχε το iefimerida.gr την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου | iefimerida.gr 0

4.300.000 μοναδικοί επισκέπτες τον Οκτώβριο

To iefimerida.gr παγιώνει τη θέση του ως ένα από τα κορυφαία ειδησεογραφικά sites της χώρας, καθώς τον Οκτώβριο δέχτηκε περισσότερες από 15 εκατ. επισκέψεις, από 4,2 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες, οι οποίοι διάβασαν πάνω από 73 εκατομμύρια σελίδες άρθρων μας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παρέχει η υπηρεσία Google Analytics, ο Οκτώβριος του 2017 έκλεισε με αύξηση 13% στις επισκέψεις, 19% στους μοναδικούς επισκέπτες και 12% στα pageviews (προβολές σελίδων) σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2016.

Παρά τη σημαντική άνοδο, ο μέσος χρόνος παραμονής των αναγνωστών του iefimerida παρέμεινε σταθερός πάνω από 7 λεπτά κατά μέσο όρο, καθώς σε κάθε επίσκεψη οι χρήστες μας βλέπουν περίπου 5 σελίδες. Παράλληλα, το bounce rate (ρυθμός εγκατάλειψης) κινείται κάτω του 45%.

Και σε συνολικό επίπεδο όμως, συγκρίνοντας το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2017 με το αντίστοιχο του 2016, η επισκεψιμότητα στο iefimerida.gr δείχνει καθαρή αύξηση 10% σε μοναδικούς επισκέπτες και 8% στις σελιδοπροβολές. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχή του έτους το iefimerida.gr έχει σερβίρει 685 εκατομμύρια σελίδες άρθρων στους επισκέπτες του, με μέσο χρόνο παραμονής τα επτάμισι λεπτά.

Αγαπημένο των smartphones το iefimerida

Εντυπωσιακό στοιχείο στα στατιστικά επισκεψιμότητας του iefimerida.gr είναι βέβαια οι επισκέψεις από κινητά (smartphones), οι οποίες αντιστοιχούν πλέον σχεδόν στο 45% της συνολικής επισκεψιμότητας. Χάρη στον πετυχημένο responsive σχεδιασμό του site μας, οι επισκέψεις από κινητά αυξήθηκαν κατά 13 μονάδες σε σχέση με το 2016, απεικονίζοντας βέβαια τις τάσεις χρήσης του internet στη χώρα μας γενικότερα.

Αποτελεσματική βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης (SEO)

Το έγκυρο και αισθητικά άρτιο περιεχόμενο του iefimerida.gr συμβάλλει στη συνεχή αύξηση της επισκεψιμότητάς του από μηχανές αναζήτησης αλλά και από απευθείας επισκέψεις, ενώ αξιοσημείωτη είναι η αύξηση και από social media όπως το Facebook.

Στο διάστημα Ιανουάριος-Οκτώβριος 2017, οι επισκέψεις από Google ανήλθαν στο 42,9% των συνολικών επισκέψεων, αυξημένες κατά 10 μονάδες έναντι του 2016, ενώ η απευθείας επισκεψιμότητα ανέβηκε κατά 5 μονάδες.

Τον Οκτώβριο η τάση αυτή συνεχίστηκε, καθώς οι επισκέψεις από αναζητήσεις στις μηχανές αναζήτησης έφτασαν το 45% σχεδόν, ενώ οι απευθείας επισκέψεις κινούνται πλέον στο 20%. Το τελευταίο στοιχείο δείχνει, κατά τη γνώμη μας, ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες χρήστες εμπιστεύονται το iefimerida για την ενημέρωσή τους και το επισκέπτονται απευθείας καθημερινά.

Για άλλη μια φορά, οι συντάκτες και οι τεχνικοί του iefimerida.gr εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την προτίμηση που δείχνετε στο iefimerida.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ iefimerida.gr Google Analytics επισκεψιμότητα SEO
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ