Ζυρίχη: Εκκενώθηκε το προξενικό γραφείο των ΗΠΑ εξαιτίας ύποπτου αντικειμένου - iefimerida.gr

Ζυρίχη: Εκκενώθηκε το προξενικό γραφείο των ΗΠΑ εξαιτίας ύποπτου αντικειμένου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: blick.ch
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αμερικανικό προξενείο στην οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Ζυρίχη, εκκενώθηκε εξαιτίας ενός ύποπτου αντικειμένου, αναφέρει η εφημερίδα Blick στην ιστοσελίδα της.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εντοπίστηκε στο φουαγιέ του προξενείου μία πλαστική σακούλα με γραμμένα πάνω της αντι-αμερικανικά συνθήματα. Σύμφωνα με υπαλλήλους του προξενείου στη σακούλα αναγράφεται στα αγγλικά «για την ομάδα SWAT», «για την αμερικανική επιχείρηση» και ένας αριθμός τηλεφώνου.

Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει την επιχείρηση ενώ δημοσιογράφος του Blick αναφέρει ότι είδε αυτοκίνητα φορτωμένα με σακιά άμμου.

Στο αμερικανικό προξενείο, το επίπεδο ασφάλειας έχει αυξηθεί έπειτα από τη σύλληψη ενός άνδρα πριν από δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το Reuters, η ελβετική αστυνομία που ερεύνησε το κτίριο το χαρακτήρισε ασφαλές, είπε ότι το αντικείμενο που εντοπίστηκε ήταν ακίνδυνο και ήρε τον αποκλεισμό που είχε επιβάλλει νωρίτερα στην περιοχή, ενώ επιτράπηκε στους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ