Θετική υποδοχή από τα διεθνή ΜΜΕ στη συμφωνία για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Θετική υποδοχή από τα διεθνή ΜΜΕ στη συμφωνία για την Ελλάδα

BBC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις πρώτες σελίδες των διεθνών ΜΜΕ βρίσκεται η απόφαση του Eurogroup για τη σωτηρία της Ελλάδας, με την πλειοψηφία τους να αντιμετωπίζει θετικά την εξέλιξη. Ωστόσο δεν κρύβουν το σκεπτικισμό τους για την ικανότητα της χώρας μας να μεταρρυθμιστεί.

Σε «ζωτικό πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα» αναφέρεται σε εκτενές δημοσίευμα του το βρετανικό δίκτυο BBC, το οποίο σημείωσε πως μετά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις και την ανακοίνωση του δεύτερου πακέτου το ευρώ σημείωσε μεγάλη άνοδο στις χρηματαγορές.

Ωστόσο το βρετανικό δίκτυο σχολιάζει πως παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα αποφεύγει προς στιγμήν τη χρεοκοπία, τίποτα δεν εγγυάται πως το «φάρμακο» που της προσφέρεται θα αποκαταστήσει τη χαμένη ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Στο ίδιο μήκος κύμματος και το αμερικανικό CNN το οποίο τονίζει πως «μπορεί το πακέτο να εγκρίθηκε ωστόσο η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε πολύ δύσκολες μέρες». Παράλληλα επισημαίνει πως το κρίσιμο πλέον για την ευρωζώνη είναι η δημιουργία ενός τοίχους προστασίας προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι μετά την Ελλάδα δεν θα ακολουθήσουν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

«Ιστορικό πακέτο χωρίς προηγούμενο» σχολιάζει η γαλλική Le Monde η οποία αναφέρεται σε αυξημένη επιτροπεία των Βρυξελλών προς την Αθήνα με σκοπό να εξασφαλισθεί η υλοποίηση των μέτρων εν όψει μάλιστα των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών.

Για ιστορική μέρα για την Ελλάδα κάνει λόγο και ο βρετανικός Guardian σημειώνοντας πως τώρα είναι στο χέρι της Ελλάδας να εφαρμόσει τα συμπεφωνημένα.

«Η Αθήνα μπορεί να ανασάνει», γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Bild κάνοντας λόγο για «ελάχιστη απόκλιση από τον αρχικό στόχο μείωσης του χρέους στο 120 % μέχρι το 2020».

Σε «απόφαση που περίμεναν όλοι εδώ και εβδομάδες» αναφέρεται το περιοδικό Spiegel αναφέροντας πως η νέα δανειακή σύμβαση εγκρίθηκε «το τελευταίο λεπτό πριν χρεοκοπήσει η χώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ