Τρέλα -Οι γαλοπούλες που θα σώσει αύριο ο Τραμπ κυλιούνται στα κρεβάτια πολυτελούς ξενοδοχείου [εικόνες] - iefimerida.gr

Τρέλα -Οι γαλοπούλες που θα σώσει αύριο ο Τραμπ κυλιούνται στα κρεβάτια πολυτελούς ξενοδοχείου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η «Ημέρα των Ευχαριστιών» (σ.σ. 23 Νοεμβρίου) πλησιάζει και μαζί με τη γιορτή και οι τελετές-παραδόσεις χρόνων. Οπως αυτή της... απονομής χάριτος σε γαλοπούλα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει φέτος για πρώτη φορά αυτή την τιμή, να απονείμει χάρη σε γαλοπούλα, αύριο στο Λευκό Οίκο.

Προς το παρόν οι δύο γαλοπούλες στις οποίες θα απονεμηθεί χάρη φιλοξενούνται σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον!

Οι δύο γαλοπούλες, σύμφωνα με τη Minneapolis Star Tribune, ονομάζονται Μπο και Τάι και ήρθαν στην Ουάσινγκτον από τη Μινεσότα.

Σύμφωνα με την περίεργη ομολογουμένως παράδοση οι γαλοπούλες φιλοξενούνται στο Willard Hotel στην Ουάσινγκτον, ένα πολυτελές Beaux-Arts ξενοδοχείο κοντά στο Λευκό Οίκο.

Χθες στο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο instagram ανέβηκαν δυο φωτογραφίες που δείχνουν τις γαλοπούλες πάνω στα κρεβάτια του δωματίου τους στο ξενοδοχείο, μια φωτογραφία που συνοδευόταν από μήνυμα το οποίο καλούσε τον κόσμο να αποφασίσει ποια γαλοπούλα θα γίνει η... αγαπημένη του Πρόεδρου.

Τρέλα -Οι γαλοπούλες που θα σώσει αύριο ο Τραμπ κυλιούνται στα κρεβάτια πολυτελούς ξενοδοχείου [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Τρέλα -Οι γαλοπούλες που θα σώσει αύριο ο Τραμπ κυλιούνται στα κρεβάτια πολυτελούς ξενοδοχείου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη γαλοπούλα δεν είναι μια καινοτομία που έφερε ο Ντόναλντ Τραμπ αφού κάτι αντίστοιχο είχε κάνει στο παρελθόν και ο Μπαράκ Ομπάμα.

Η γαλοπούλα που θα επιλεγεί από το κοινό θα κάνει την εμφάνισή της αύριο στο Λευκό Οίκο, στον Κήπο των Ρόδων, στο πλευρό του Αμερικανού Προέδρου. Ομως και η άλλη γαλοπούλα θα σωθεί και οι δυο μαζί θα οδηγηθούν στην έκθεση Virginia Tech's 'Gobbler's Rest' για να ζήσουν το υπόλοιπο της... σύντομης ζωής τους. Και λέμε σύντομης καθώς οι γαλοπούλες που εκτρέφονται για κατανάλωση είναι παχύσαρκες με άμεσες συνέπειες για την υγεία τους. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες από τις γαλοπούλες που έχουν σώσει οι Αμερικανοί Πρόεδροι τελικά δεν καταφέρνουν να ζήσουν περισσότερο από ένα χρόνο.

Ο Τάτερ και η Τοτ που έσωσε πέρυσι ο Ομπάμα, πάντως, για την Ιστορία, ζουν ακόμη...

Η περίεργη αυτή παράδοση να απονέμει χάρη ο Αμερικανός Πρόεδρος σε γαλοπούλες ξεκίνησε το 1947. Επί προεδρίας Ρόναλντ Ρίγκαν η όλη διαδικασία έγινε δημοσίως, με τον Τσάρλι, το 1987, να είναι η πρώτη γαλοπούλα που σώζεται σε δημόσια θέα.

Ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερες μετέτρεψε την όλη διαδικασία σε φιέστα, όταν ανέλαβε το 1989. Ο Μπιλ Κλίντον και ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος συνέχισαν την παράδοση, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα προσπάθησε να κάνει την όλη διαδικασία πιο οικογενειακή, έχοντας πάντα στο πλευρό του τις κόρες του Μαλία και Σάσα. Με μόνη εξαίρεση πέρυσι που τα κορίτσια δεν θέλησαν να συνοδέψουν τον πατέρα τους και αντικαταστάθηκαν από τα ξαδέλφια τους και ανίψια του Προέρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επί Ομπάμα ελήφθη η απόφαση να φιλοξενούνται οι γαλοπούλες σε πολυτελές ξενοδοχείο, είτε στο Willard Hotel, είτε στο ξενοδοχείο W, ένα πιο μίνιμαλ πολυτελές ξενοδοχείο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πολυτελές...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ