Πρώτο βραβείο σε ομογενή σκηνοθέτιδα, δια χειρός... Κέιτ Μπλάνσετ και Τζέφρι Ρας! - iefimerida.gr

Πρώτο βραβείο σε ομογενή σκηνοθέτιδα, δια χειρός... Κέιτ Μπλάνσετ και Τζέφρι Ρας!

Πρώτο βραβείο σε ομογενή σκηνοθέτιδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας στο αυστραλιανό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Tropfest, απέσπασε η ελληνικής καταγωγής Αλήθεια Τζόονς, η οποία, πριν από λίγες εβδομάδες είχε γραφτεί και αυτή στο... ταμείο ανεργίας!

Η κριτική επιτροπή των βραβείων που αποτελούνταν από τους Κέιτ Μπλάνσετ, Τζέφρι Ρας, Νικόλ Κίντμαν και άλλα κορυφαία κινηματογραφικά ονόματα της Αυστραλίας, είδε και αξιολόγησε περίπου 700 ταινίες και αποφάσισε να δώσει το βραβείο σκηνοθεσίας στην ομογενή Αλήθεια Τζόουνς για την ταινία της «Το κιόσκι με τις λεμονάδες».

Αμέσως μετά την απονομή, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα Ραδιοφωνίας SBS, εξέφρασε την ικανοποίηση και τη συγκίνησή της και δήλωσε ότι ήταν εξαιρετικά τιμητικό το γεγονός ότι πήρε το βραβείο από τα χέρια του Τζέφρι Ρας και της Κέιτ Μπλάνσετ, λέγοντας χαρακτηριστικά πώς «ένοιωσα πολύ ταπεινή και μικρή».

Η βραβευμένη, πλέον, ομογενής, η οποία σημειωτέον πριν από λίγο καιρό είχε γραφτεί στο ταμείο ανεργίας, καθώς ήταν άνεργη, δήλωσε πανέτοιμη για το επόμενο κινηματογραφικό της βήμα, καθώς έχει ήδη έτοιμα πέντε σενάρια για ταινίες μεγάλου μήκους.

Το θέμα της ταινίας της που βραβεύτηκε αφορούσε έναν νεαρό και τον παππού του, οι οποίοι προσπαθούν να πουλήσουν λεμονάδες, αλλά σκοντάφτουν στην αυταρχική συμπεριφορά ενός γείτονά τους, ο οποίος εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος και τους καταδιώκει.

Το πρώτο βραβείο που έλαβε συνοδεύεται από χρηματική αμοιβή $10.000, αεροπορικό ταξίδι στο Λος 'Άντζελες για γνωριμία με κινηματογραφικούς παράγοντες και μια εικονοληπτική μηχανή αξίας $6.000. Μεγάλο μέρος της αμοιβής της, όπως δήλωσε θα το δώσει στους συνεργάτες της, που την βοήθησαν στην παραγωγή του βραβευμένου πλέον έργου τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ