Φρανσουά Μπαρουέν: «Η Ελλάδα δεν θα τεθεί υπό επιτροπεία» - iefimerida.gr

Φρανσουά Μπαρουέν: «Η Ελλάδα δεν θα τεθεί υπό επιτροπεία»

Φρανσουά Μπαρουέν: «Η Ελλάδα δεν θα τεθεί υπό επιτροπεία»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανέλπιστη χαρακτήρισε τη συμφωνία για το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν τονίζοντας ότι αυτή δεν προβλέπει επιτροπεία αλλά αυξημένη επιτήρηση.

«Είναι μία πολύ καλή συμφωνία, διότι επιτρέπει την ισότιμη κατανομή του βάρους ανάμεσα στην ευρωπαϊκή και την ελληνική πλευρά, ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα», είπε ο Φρανσουά Μπαρουέν εξηγώντας ότι «κανένας υπουργός Οικονομικών δεν μπορούσε να φαντασθεί ότι θα κατορθώναμε να περάσουμε από το 129% στο 120,5% του ΑΕΠ (ελληνικού χρέους) το 2020»

«130 δισεκατομμύρια ευρώ, 120,5%, αυτά είναι στόχοι που ήταν σχεδόν ανέλπιστοι», πρόσθεσε.

Ο Φρανσουά Μπαρουέν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να τεθεί υπό επιτροπεία με αυτή τη συμφωνία, αν και η επιτήρηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων θα ενισχυθεί. «Η επιτροπεία είναι μία λέξη που δεν ανήκει στο λεξιλόγιό μας. Ενας έλεγχος, μία επιτήρηση, μία συνοδεία, συμβουλές, η συνέχιση της παροχής τεχνογνωσίας από την τρόικα, ναι, αλλά επιτροπεία, σε καμία περίπτωση», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ