MY 1 Cuisine: Σε αυτό το (απίθανο) αρμένικο εστιατόριο στο Μοσχάτο θα μπεις πρωί και θα βγεις βράδυ

Στην γειτονιά του Μοσχάτου που φημίζεται για τα ουζερί της και τα μεζεδοπωλεία, ο Μυράν Γιαγτζιάν από την Αρμενία αποφάσισε να ανοίξει ένα φινετσάτο εστιατόριο που συνδυάζει τις γεύσεις της ιδιαίτερης πατρίδας του με σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής.

Ο κύριος Γιαγτζιάν ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον χώρο του marketing, όμως η οικογενειακή του παράδοση- είναι εγγονός του πασίγνωστου Μερακλή της Στοάς Ορφανίδου- δεν μπόρεσε να μην τον επηρεάσει.

«Αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη μαγειρική μετά τα 36 μου, αποτέλεσμα του μεγάλου μου έρωτα για την κουζίνα και μέχρι ένα σημείο της «βαριάς» κληρονομιάς που έχω», λέει με καμάρι.

Όμως επειδή έχει σπουδάσει σχεδιασμό επίπλων και κατασκευαστικό σχεδιασμό, για χρόνια είχε αναλάβει το σχεδιαστικό τμήμα στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του. Έτσι, όλα τα έπιπλα του καταστήματος έχουν φτιαχτεί από τη δική του εταιρεία που συνεργάζεται με τον όμιλο Λάτση, την οικογένεια Βαρδινογιάννη, την Τράπεζα της Ελλάδος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, τόσο σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους όσο και σε ιδιωτικές θαλαμηγούς.

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε φωτογραφίες του MY 1 Cuisine στο Bovary.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ