Πορείες για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη -Εκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από το προξενείο [βίντεο] - iefimerida.gr

Πορείες για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη -Εκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από το προξενείο [βίντεο]

Φωτογραφία: thestival
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο προξενείο των ΗΠΑ, στην οδό Τσιμιστή, έφτασε η πρώτη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival, διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία και φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ. Στην πορεία, που διοργανώθηκε από το ΚΚΕ, συμμετείχαν και μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος, του ΠΑΜΕ και της φοιτητικής παράταξης ΜΑΣ.

Το Thestival, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, αναφέρει ότι στην εν λόγω πορεία συμμετέχουν περίπου 3.000 άνθρωποι. Την πορεία παρακολουθούν διακριτικά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα από το προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν μέσω των οδών Εγνατία, Εθνική Αμυνα και Τσιμισκή και κατέληξε στο αμερικανικό προξενείο.

Από το χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής ξεκίνησε, αργότερα δεύτερη πορεία με τη συμμετοχή μελών της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητών, εργαζομένων, κά, ενώ οι συμμετέχοντες στην πορεία έφθασαν μέχρι το μνημείο του Γρ. Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Ερμού και Ελ Βενιζέλου όπου διαλύθηκαν.

Γύρω στις 6.30 το απόγευμα ακολούθησε και τρίτη πορεία, στην οποία συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- φοιτητικοί σύλλογοι, ανεξάρτητα σωματεία, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, της Ανταρσία, κά.

Πορείες για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη -Εκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από το προξενείο [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Φωτογραφία: InTime News / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Πορείες για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη -Εκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από το προξενείο [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφία: InTime News / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΡΕΙΑ Θεσσαλονίκη Πολυτεχνείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ