Beaujolais Nouveau est arrive! … και εμείς το γιορτάζουμε και φέτος! - iefimerida.gr

Beaujolais Nouveau est arrive! … και εμείς το γιορτάζουμε και φέτος!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όπως κάθε χρόνο, την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, το Beaujolais Nouveau του Georges Duboeuf γεμίζει και πάλι τα ποτήρια μας!

Η κυκλοφορία του Beaujolais Nouveau, σηματοδοτεί την έναρξη της νέας χρονιάς στον κόσμο του κρασιού. Η «οινική πρωτοχρονιά» όπως θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε, πλαισιώνεται με γιορτές και εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τα τελευταία 63 χρόνια!

Τι είναι όμως το Beaujolais Nouveau; Πρόκειται για ένα «νεαρό» (nouveau) κόκκινο κρασί, προερχόμενο από χειρωνακτικό τρύγο του σταφυλιού της ποικιλίας Gamay της περιοχής του Beaujolais στη Νοτιοανατολική Γαλλία.

Beaujolais Nouveau est arrive! … και εμείς το γιορτάζουμε και φέτος! | iefimerida.gr 0

Παρόλο που τα περισσότερα κόκκινα κρασιά βελτιώνονται με την παλαίωση, το Beaujolais Nouveau προορίζεται για άμεση κατανάλωση (ή το πολύ εντός του πρώτου έτους της ζωής του), αφού δίνει την απόλυτη έμφαση στη φρεσκάδα, τη ζωντάνια και την ένταση των αρωμάτων του.

Το ποτήρι γεμίζει με αρώματα φράουλας και ζουμερού κερασιού και η γεύση είναι φρουτώδης, με τις τανίνες να απουσιάζουν λόγω της μεθόδου οινοποίησής του συγκεκριμένου κρασιού (αναερόβια φυσική ζύμωση παρουσία διοξειδίου του άνθρακα).

Το απολαμβάνετε δροσερό στους 12 βαθμούς και συνοδεύει εξαιρετικά, πιάτα με ελαφρά αλλαντικά. Φυσικά μπορείτε να το απολαύσετε και μόνο του.

Beaujolais Nouveau est arrive! … και εμείς το γιορτάζουμε και φέτος! | iefimerida.gr 1

Τα Cellier, πιστά στο ραντεβού τους, προσφέρουν τον 63ο τρύγο του πιο αναγνωρισμένου και καταξιωμένου σε ολόκληρο τον κόσμο, Beaujolais Nouveau, από τον πρωτεργάτη της περιοχής, Georges Duboeuf και μάλιστα φέτος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μπορείτε να απολαύσετε και την ροζέ εκδοχή του, αποκλειστικά στα Cellier!

Αναζητήστε το Beaujolais Nouveau 2017 του Georges Duboeuf στα καταστήματα Cellier ή στο Cellier eshop.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Cellier
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ