Χείμαρροι οι δρόμοι στην Αθήνα λόγω καταιγίδας -Παρασύρθηκαν ΙΧ στο Κερατσίνι [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Χείμαρροι οι δρόμοι στην Αθήνα λόγω καταιγίδας -Παρασύρθηκαν ΙΧ στο Κερατσίνι [εικόνες & βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: keratsinivoice.blogspot.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται αμείωτη η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα.

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε και πάλι την Αθήνα σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, να μετατραπούν σε χειμάρρους και να παρασύρουν αυτοκίνητα.

Χαλάζι στο κέντρο

Στο κέντρο της Αθήνας στις 11:30 έριξε και πάλι χαλάζι. Σημειώνεται ότι και χθες το βράδυ σημειώθηκαν έντονες χαλαζοπτώσεις σε πολλά προάστια της πρωτεύουσας.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων

Λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα, στη λεωφόρο Σαλαμίνας από τη Ζωοδόχου Πηγής έως τη λεωφόρο Φανερωμένης και στα δύο ρεύματα, στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα στο ρεύμα προς Πειραιά.

Στο Κερατσίνι, η Τροχαία από τις 11 το πρωί έχει διακόψει την κυκλοφορία στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Κερατσίνι, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Σχιστού έως τη συμβολή με τη λεωφόρο Λαμπράκη.

Ωστόσο λίγο μετά τις 13:30 η κυκλοφορία των οχημάτων στο Κερατσίνι και το Πέραμα ομαλοποιήθηκε και όπως έγινε γνωστό από την τροχαία, πριν από λίγο αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα, καθώς και στη Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι.

Τα σοβαρότερα προβλήματα από συσσώρευση υδάτων παρουσιάστηκαν στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας.

Χείμαρροι οι δρόμοι στο Κερατσίνι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχουν δημιουργηθεί, όπως προαναφέρθηκε, στο Κερατσίνι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν παρασυρθεί και αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρει το keratsinivoice.blogspot.gr, που δημοσιεύει και φωτογραφίες, έχουν παρασυρθεί οχήματα στο ύψος του Σκλαβενίτη.

50 κλήσεις για απάντληση υδάτων

Για το Κερατσίνι η πυροσβεστική έχει δεχθεί 24 κλήσεις για απάντληση υδάτων. Ακόμη, επτά κλήσεις για απάντληση υδάτων έχουν γίνει από την περιοχή του Περάμος και 16 από τη Σαλαμίνα.

Σταμάτησαν τα δρομολόγια προς Σαλαμίνα

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν μόνο επιβάτες στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας. Τα δρομολόγια των επιβατηγών-οχηματαγωγών στην ίδια γραμμή εκτελούνται κανονικά.

Σε επιφυλακή όλες υπηρεσίες του Πειραιά

Στο μεταξύ σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Πειραιά για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά και οι υπηρεσίες του δήμου Πειραιά. Λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 15510, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν με τον δήμο για τυχόν προβλήματα.

Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία

Η περιφερειακή ενότητα Πειραιά έχει απαγορεύσει τη στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους στην Παλαιά Κοκκινιά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επείγοντα περιστατικά.

Εκκληση σε πολίτες να φύγουν από τα υπόγεια

Επίσης, καλούνται όσοι διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά καλεί επίσης του κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

Για άτομα με ειδικές ανάγκες, που θα χρειαστεί να μετακινηθούν την Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας. Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503/504.

Οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Κερατσίνι

Χείμαρροι οι δρόμοι στην Αθήνα λόγω καταιγίδας -Παρασύρθηκαν ΙΧ στο Κερατσίνι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Δείτε και άλλες φωτογραφίες και βίντεο από το Κερατσίνι:

Χείμαρροι οι δρόμοι στην Αθήνα λόγω καταιγίδας -Παρασύρθηκαν ΙΧ στο Κερατσίνι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Χείμαρροι οι δρόμοι στην Αθήνα λόγω καταιγίδας -Παρασύρθηκαν ΙΧ στο Κερατσίνι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Χείμαρροι οι δρόμοι στην Αθήνα λόγω καταιγίδας -Παρασύρθηκαν ΙΧ στο Κερατσίνι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Χείμαρροι οι δρόμοι στην Αθήνα λόγω καταιγίδας -Παρασύρθηκαν ΙΧ στο Κερατσίνι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Χείμαρροι οι δρόμοι στην Αθήνα λόγω καταιγίδας -Παρασύρθηκαν ΙΧ στο Κερατσίνι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5

Φωτό: keratsinivoice.blogspot.gr, keratsiniblogspot.gr

Καταρρακτώδης βροχή στο κέντρο της Αθήνας
Υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο. Λίγο μετά τις 11:30 άνοιξαν οι ουρανοί στην οδό Πατησίων.

Κλειστά τα σχολεία στην Αττική

Εν τω μεταξύ, κλειστά είναι σήμερα όλα τα σχολεία της Αττικής με επείγουσα απόφαση της Περιφέρειας. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών, η περιφερειάρχης Αττικής, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά σήμερα όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, δείτε αναλυτικά εδώ.

Βελτίωση από το Σάββατο

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Αντώνη Λάλο, η κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα θα διατηρηθεί σχεδόν στο σύνολό της, περίπου μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, οπότε από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα υπάρξει μια πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. «Ουσιαστικά, οι καταιγίδες και οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα σταματήσουν την Κυριακή στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται κατά τόπους συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους».

Στην Αττική, όπως σημειώνει ο κ. Λάλος,τουλάχιστον μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλώνονται δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρές. Μεγαλύτερη βελτίωση θα σημειωθεί σταδιακά μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

  • Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, στη Μακεδονία κατά διαστήματα ισχυρές. Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Ανεμοι: στα βόρεια από ανατολικές και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές κυρίως στις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.

  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.

  • Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Ανεμοι: ανατολικοί 4 με 6 και στα θαλασσιά τμήματα 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Βαθμιαία στο Θερμαϊκό βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου.

  • Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 18-11-2017

Καιρός: στα βορειοδυτικά νεφώσεις με παροδικές βροχές και γρήγορη Βελτίωση. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα Φαινόμενα τα όποια θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρά Μέχρι τη νύχτα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και όλα τα Ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ανεμοι: στα δυτικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ