Ο Ζαμπέτας συναρπάζει στο θέατρο Αλίκη -«Συμμετέχει» μέσα από αυθεντικό οπτικό υλικό [εικόνες]

Δεν είναι ακόμα μία βιογραφία και δεν υπάρχει κάποιος να τον υποδύεται. Αυθεντικός και αθυρόστομος, με τον μοναδικό του τρόπο, ο Γιώργος Ζαμπέτας συμμετέχει στην παράσταση των Αθηναϊκών Θεάτρων και «συνομιλεί» με τους ηθοποιούς.

Η παράσταση «Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα» παρουσιάζεται στο θέατρο Αλίκη.
Επί σκηνής ξετυλίγεται η ιστορία του ανθρώπου που μας χάρισε τεράστιες λαϊκές επιτυχίες, ταξίδεψε το ελληνικό τραγούδι στην άκρη του κόσμου και συμμετείχε σε περισσότερες από 100 ταινίες του, ακμάζοντα της εποχής του, Ελληνικού Κινηματογράφου.

O Πέτρος Ζούλιας έγραψε τα κείμενα και σκηνοθέτησε ένα πλούσιο, σε εικόνα και ήχο θέαμα, με αγαπημένους πρωταγωνιστές, τη Βίκυ Σταυροπούλου στο ρόλο της γυναίκας της ζωής του και τους Τάσο Χαλκιά, Λευτέρη Ελευθερίου, Χριστίνα Τσάφου, Ελένη Καρακάση, Μάκη Πατέλη, Κωνσταντίνο Κακούρη και μαζί τους έναν μεγάλο θίασο από νέους ηθοποιούς και χορευτές και φυσικά 8-μελή ζωντανή ορχήστρα για τις ανάγκες των τραγουδιών.

φωτογραφία: wikipedia

Μία παράσταση, φόρος τιμής, στον αυτοδημιούργητο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, στον ορίτζιναλ μάγκα, που ευτύχησε να αποκτήσει το μεγαλύτερο φαν κλαμπ της εποχής του: Την Ελλάδα ολόκληρη. Ανεξάρτητα από ηλικίες και κοινωνική τάξη. Με τη δύναμη των τραγουδιών του. Και το ταμπεραμέντο του.

Η παράσταση βασίζεται σε στοιχεία από το βιβλίο της κόρης του δημιουργού. Άφθονο οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο της οικογένειας, πλήθος τραγούδια, αποσπάσματα από ελληνικές ταινίες που ο Ζαμπέτας έντυσε με τη μουσική του και ηχητικά ντοκουμέντα, στα οποία ο ίδιος αφηγείται τη ζωή του, αποτελούν τα βασικά υλικά της συναρπαστικής παράστασης που έχει στηθεί, σαν μία γιορτή.

Οι δεκαετίες των μεγάλων επιτυχιών του αξιαγάπητου βάρδου, τα γεγονότα, πολιτικά και κοινωνικά, οι άνθρωποι που υπήρξαν φίλοι και συνεργάτες του, το χιούμορ, ο αυθορμητισμός και όλο το μεγαλείο της ζωής του, ξεδιπλώνονται στη σκηνή του Αλίκη, με τον ίδιο τον Γιώργο Ζαμπέτα να πρωταγωνιστεί, σαν να βρίσκεται ακόμη ανάμεσά μας.

«Η παράσταση κι από τίτλο ακόμα υπόσχεται να υπηρετήσει πιστά και να ταυτιστεί πλήρως με την μοναδική προσωπικότητα του μεγάλου λαϊκού δημιουργού» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πέτρος Ζούλιας.

«Θέλει να 'ναι η ζωντανή αντανάκλαση της ταυτότητας του . Θέλει να γίνει η ίδια η παράσταση ο Ζαμπέτας και όχι μια αναφορά σ' αυτόν , όχι μια περιγραφή ή παρουσίαση του. Προσπαθεί διαρκώς να βρει το πνεύμα και την ψυχή του συνθέτη και να την εκφράσει μέσα από το θέατρο . Με πολύ τραγούδι, γέλιο αλλά και συγκίνηση, ακούμε τη φωνή και τις μελωδίες του Γιώργου Ζαμπέτα . Ακούμε τις σπαρταριστές αφηγήσεις του και το πιο δύσκολο προσπαθούμε ν' ακούσουμε την φωνή της σιωπής του. Αυτής που 'χει την δύναμη της κραυγής αλλά και του αστείρευτου γέλιου».

Συντελεστές παράστασης:
Κείμενο : Πέτρος Ζούλιας, Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας, Μουσική Ενορχήστρωση : Γιώργος Ζαχαρίου, Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή, Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου, Χορογραφίες : Φώτης Διαμαντόπουλος, Φωνητική Διδασκαλία : Άκης Δείξιμος, Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Επεξεργασία-Δημιουργία Βίντεο : Κάρολος Πορφύρης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριάννα Τουντασάκη


Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου στο ρόλο της γυναίκας της ζωής του , Τάσος Χαλκιάς, Λευτέρης Ελευθερίου, Χριστίνα Τσάφου, Ελένη Καρακάση, Μάκης Πατέλης.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Βανέσσα Αδαμοπούλου, Αντώνης Βαρθαλίτης, Στεφανία Δράκου, Κωνσταντίνος Κακούρης, Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Ιωάννης Κοντέλλης, Απόστολος Μάγγανος, Δημήτρης Μακρής, Λήδα Μανουσάκη, Ειρήνη Τασούλα, Γιώργος Τσουρουνάκης

Μουσικοί: Μπουζούκι Α : Κοσμάς Κοκόλης, Μπουζούκι Β: Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Κρουστά : Αντρέας Σιδεράκης, Μπάσο: Γιάννης Αννινος, Κιθάρα : Σάββας Χριστοδούλου, Ακορντεόν: Αννα Λάκη, Βιολί : Βαγγέλης Τούντας, Πλήκτρα : Μιχάλης Ασίκης

Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 5, Αθήνα
Ημέρες – ώρες παραστάσεων: Τετάρτη : 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή : 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, Κυριακή : 20:00

Διάρκεια παράστασης: 110 Λεπτά χωρίς το διάλειμμα
Εισιτήρια : Από 15 ευρώ έως 33 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ