Το iefimerida στη διαδήλωση των συνδικάτων στο Στρασβούργο κατά των μεταρρυθμίσεων Μακρόν [εικόνες]

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη τη Γαλλία, για να διαμαρτυρηθούν για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν.

Το iefimerida.gr βρέθηκε στην μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποίησαν τα συνδικάτα στο κέντρο του Στρασβούργου. Στην διαδήλωση συμμετείχαν τα συνδικάτα CGT, FO και Solidaires αλλά και το κομμουνιστικό κόμμα PCF. «Η κυβέρνηση καταπατά εργατικά δικαιώματα, γίνεται ευέλικτο το ωράριο των εργαζομένων, θα δουλεύουμε περισσότερες ώρες με τα ίδια χρήματα, θα γίνεται ό,τι θέλει η εργοδοσία», δήλωσε στο iefimerida Γάλλος εργαζόμενος στο Στρασβούργο. Η σημερινή κινητοποίηση παρέλυσε και τα τρένα, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών, δεδομένου ότι και σήμερα υπήρχαν εργασίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την «φιλελεύθερη πολιτική» του Μακρόν και ζητούν βελτίωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις. Πορείες πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα, όπως φυσικά και στο Παρίσι, όπου δεν έλειψαν και τα επεισόδια, όταν διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων αλλά και τραπεζών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ