Βιβλίο οι εμπειρίες του φωτορεπόρτερ που έμεινε αιχμάλωτος και βασανίστηκε στη Συρία [εικόνες] - iefimerida.gr

Βιβλίο οι εμπειρίες του φωτορεπόρτερ που έμεινε αιχμάλωτος και βασανίστηκε στη Συρία [εικόνες]

Του ειχαν δεμένα τα μάτια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πολεμικός φωτορεπόρτερ, Τζόναθαν Αλπερί οφείλει πολλά «ευχαριστώ» στην υπεύθυνη διανομής ρόλων, Μπόνι Τίμερμαν για την ανάδειξή του σε συγγραφέα.

Η Τίμερμαν, η οποία έχει κάνει το κάστινγκ σε 83 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, εντόπισε τον γεννημένο στη Γαλλία Αμερικανό σε καφετέρια και αισθάνθηκε ότι είχε μια ιστορία να διηγηθεί.

Το αποτέλεσμα είναι το βιβλίο «The Shattered Lens» (Atria Books), για το πώς επέζησε 81 ημέρες αιχμαλωσίας και βασανιστηρίων σε εμπόλεμη περιοχή στη Συρία.

Βιβλίο οι εμπειρίες του φωτορεπόρτερ που έμεινε αιχμάλωτος και βασανίστηκε στη Συρία [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου στο Μανχάταν στο πλήθος που παρατάχθηκε για να υπογράψει ο συγγραφέας τα αντίτυπα, ήταν ο ηθοποιός Λίαμ Νίσον, η πρώην σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Μάρλα Μέιπλς, ο σκηνοθέτης, παραγωγός Γκρίφιν Νταν και η ειδική πράκτορας του FBI Αν Μπίγκαν, η οποία ήταν σύμβουλος του Ντικ Γουλφ στη σειρά ντοκιμαντέρ «Inside the FBI: New York», σύμφωνα με το Page Six.
Περιγράφοντας την οδυνηρή απόδραση του, ο Αλπερί μίλησε για το πώς χτύπησε μια γυναίκα στο πρόσωπο. «Δεν χτυπάω γυναίκες. Δεν είχα όμως άλλη επιλογή» είπε. «Ήταν στον δρόμο μου.»

Βιβλίο οι εμπειρίες του φωτορεπόρτερ που έμεινε αιχμάλωτος και βασανίστηκε στη Συρία [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο φωτορεπόρτερ, ο οποίος έχει καλύψει 13 εμπόλεμες ζώνες σε περισσότερες από 30 χώρες, δήλωσε επίσης ότι όταν επέστρεψε στη Νέα Υόρκη και επικοινώνησε με μια γυναίκα που είχε σχέση, εκείνη του είπε με οργή να μην την ξαναενοχλήσει.
«Δεν είχε ιδέα, επειδή δεν την είχα καλέσει επί πέντε μήνες και δεν με πίστευε όταν της είπα το γιατί» δήλωσε ο Αλπερί.

Βιβλίο οι εμπειρίες του φωτορεπόρτερ που έμεινε αιχμάλωτος και βασανίστηκε στη Συρία [εικόνες] | iefimerida.gr 2

φωτογραφίες: jonathanalpeyrie.net

Βιβλίο οι εμπειρίες του φωτορεπόρτερ που έμεινε αιχμάλωτος και βασανίστηκε στη Συρία [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Βιβλίο οι εμπειρίες του φωτορεπόρτερ που έμεινε αιχμάλωτος και βασανίστηκε στη Συρία [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η καταγραφή της ιστορίας ήταν η δουλειά του Τζόναθαν Αλπερί, αλλά ποτέ δεν περίμενε να γίνει ο ίδιος είδηση. Για μια δεκαετία φωτογράφιζε αμάχους που εκδιώκονταν από τα σπίτια τους, στρατιωτικά φορτηγά που κατευθύνονταν στα πεδία μάχης και πάρα πολλά θύματα πολέμων.

Βιβλίο οι εμπειρίες του φωτορεπόρτερ που έμεινε αιχμάλωτος και βασανίστηκε στη Συρία [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Στις 29 Απριλίου 2013, κατά τη διάρκεια της τρίτης αποστολής του στη Συρία, προδόθηκε από μεσάζοντα και παραδόθηκε σε μια ομάδα Σύρων ανταρτών.
Επί ογδόντα μία μέρες ήταν αιχμάλωτος, με δεμένα τα μάτια και δεχόταν καθημερινά βασανιστήρια.
Όχι πολύ μακριά, οι δυνάμεις του προέδρου της Συρίας, Μπάσαρ αλ Άσαντ και οι αντίπαλοι συνέχιζαν τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμό τους.

Βιβλίο οι εμπειρίες του φωτορεπόρτερ που έμεινε αιχμάλωτος και βασανίστηκε στη Συρία [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του, ο Αλπερί κράτησε το ηθικό υψηλό και αγωνιζόταν να δει, χωρίς τους φακούς της κάμεράς του, την ανθρωπιά στους κατακτητές του.

Συμμετείχε στις δραστηριότητές του, τους έμαθε να κολυμπούν, προσευχόταν μαζί τους και να προσπαθούσε να μάθει τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους. Ανακάλυψε επίσης μια αδρανή πίστη μέσα στον εαυτό του, που τον ενίσχυσε σε όλη τη δοκιμασία.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτορεπόρτερ αιχμάλωτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ