Έως και 90% ακριβή τα στοιχεία του φακέλου για τον Τραμπ, λέει ο Βρετανός πρώην κατάσκοπος που τον συνέταξε - iefimerida.gr

Έως και 90% ακριβή τα στοιχεία του φακέλου για τον Τραμπ, λέει ο Βρετανός πρώην κατάσκοπος που τον συνέταξε

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πεπεισμένος ότι ο φάκελος που ετοίμασε για τους οικονομικούς και προσωπικούς δεσμούς της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία είναι ακριβής σε ποσοστό 70%-90% δηλώνει ο Βρετανός πρώην κατάσκοπος Κρίστοφερ Στιλ.

Σύμφωνα μ’ ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε για το θέμα υπό τον τίτλο «Συμπαιγνία: Πώς η Ρωσίας βοήθησε τον Ντόναλντ Τραμπ να νικήσει» ( “Collusion: How Russia Helped Donald Trump Win”) o πρώην πράκτορας της MI6 εξέφρασε σε φίλους του την πεποίθηση ότι θα δικαιωθεί για το περιεχόμενο του φακέλου, αφού οι αναφορές που συνέταξε βασίστηκαν σε πηγές που γνώρισε και με τις οποίες είχε επαφή στις τρεις δεκαετίες που εργάστηκε στο χώρο των μυστικών υπηρεσιών.

«Ασχολούμαι χρόνια μ’ αυτή τη χώρα. Γιατί να επινοήσω αυτά τα πράγματα», φέρεται να είπε.

Αυτή η εμπειρία του Στιλ είναι, άλλωστε, κι ένας από τους λόγους που ο διαβόητος φάκελός του με τις εκρηκτικές αποκαλύψεις για τον Τραμπ ελήφθη σοβαρά υπόψιν στην Ουάσιγκτον. Ο Βρετανός πρώην πράκτορας έχει συντάξει εκατοντάδες αναφορές για τη Ρωσία και την Ουκρανία, ορισμένες εκ των οποίων έφθασαν στα χέρια υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων, όπως ο πρώην υπ Εξ Τζον Κέρι.

Ο φάκελος για τον Τραμπ συντάχθηκε βάσει πληροφοριών από τις πηγές που είχε χρησιμοποιήσει ο Στιλ στις προηγούμενες αναφορές. Περιλαμβάνει εκρηκτικούς ισχυρισμούς κατά του νυν προέδρου των ΗΠΑ, όπως ότι οι Ρώσοι διέθεταν επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος του, μεταξύ των οποίων κι ένα βίντεο του 2013, όπου διακρίνεται ο Τραμπ στο δωμάτιο του πολυτελούς ξενοδοχειόυ Ritz Carlton της Μόσχας να παρακολουθεί ιερόδουλες να προβαίνουν σε σεξουαλικές πράξεις και να ουρούν στο κρεβάτι που είχαν κοιμηθεί ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ σε παλαιότερη επίσκεψή τους στη ρωσική πρωτεύουσα.

«Το επεισόδιο αυτό ενίσχυσε τη φήμη που είχε ο Στιλ στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και το FBI», γράφει ο συγγραφέας του βιβλίου και δημοσιογράφος του Guardian, Λιουκ Χάρντινγκ. «Είχαν να κάνουν μ’ έναν επαγγελματία, έναν Βρετανό με πολύ καλές διασυνδέσεις, που γνωρίζει τις μεθόδους και τα υπόγεια τρικ της ρωσικής κατασκοπείας. Ο Στιλ θεωρείτο αξιόπιστος».

Σύμφωνα με το βιβλίο ο Στιλ ενημέρωσε για τα ευρήματά του το FBI, αλλά εκείνοι προτίμησαν να μην αγγίξουν το θέμα παραμονές των εκλογών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ