Το αφεντικό της Lοuis Vuitton αποσύρεται από την Le Monde, γιατί αποκάλυψε τα Paradise papers - iefimerida.gr

Το αφεντικό της Lοuis Vuitton αποσύρεται από την Le Monde, γιατί αποκάλυψε τα Paradise papers

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αφεντικό της LVMH, Μπερνάρ Αρνό, ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γαλλία και πεθερός του Xavier Niel, ενός από τους βασικότερους μετόχους της εφημερίδας Le Monde, αποφάσισε να αποσύρει τις διαφημιστικές σελίδες των εταιρειών του, ως το τέλος του 2017.


Την είδηση αποκάλυψε η εφημερίδα Le Canard Enchaîné αναφέροντς ότι ο Αρνό εξοργίστηκε γιατί αποκάλυψε, στο πλαίσιο των αποκαλύψεων των Paradise Papers και τις δικές του offshore.
Οι απώλειες που θα σημειώσει η Le Monde από την απόσυρση των διαφημίσεων του «γίγαντα» LVMH είναι 600.000 ευρώ σε ενάμιση μήνα.


Πράγματι, η Le Monde είχε αποκαλύψει στις 8 Νοεμβρίου στοιχεία για την «περιουσία offshore» του Μπερνάρ Αρνό. Εγραφε ότι το αφεντικό της LVMH είχε καταφύγει σε offshore για να κρύψει την αγορά ενός οικοπέδου στο Λονδίνο και ενός πολυτελούς γιότ. Σύμφωνα με την Le Monde, ο δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό έκρυψε οικόπεδο 129 στρεμμάτων στα βόρεια του Λονδίνου σε offshore εταιρεία στην Νήσο Τσέρσεϊ. Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι ο Μπερνάρ Αρνό «είχε καταφύγει σε τουλάχιστον οκτώ γραφεία συμβούλων για να εντοπίσει τα περιουσιακά του στοιχεία σε 10 διαφορετικούς φορολογικούς παραδείσους».


«Ολα τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο δημιουργήθηκαν με απόλυτα νόμιμο τρόπο και φυσικά είναι εις γνώση των φορολογικών αρχών», είχε απαντήσει ο Μπερνάρ Αρνό, στις 8 Νοεμβρίου. Παράλληλα, ο Αρνό κατήγγειλε «μια δημοσιογραφική απόπειρα της Le Monde να δημιουργήσει αίσθηση χρησιμοποιώντας την περιουσία του» και εξέφρασε την οργή του γιατί ορισμένες από τις επενδύσεις του «παρουσιάστηκαν σαν περιουσιακά στοιχεία που απεκρύβησαν και δεν δηλώθηκαν, σαν να ήταν στα όρια της νομιμότητας».
Σχετικά με το οικόπεδο στο Λονδίνο, ο Μπερνάρ Αρνό δήλωσε ότι «δηλώθηκε εξαρχής στις γαλλικές φορολογικές αρχές, αλλά και στις βρετανικές, και έχει πληρωθεί ο ανάλογος φόρος.


Ας σημειωθεί ότι ο Μπερνάρ Αρνό διέψευσε την εφημερίδα Le Canard Enchaîné που ανέφερε ότι αποσύρεται ολοκληρωτικά από την Le Monde. «Οι επενδύσεις στην Le Monde και οι διαφημίσεις μας δεν διακόπτονται οριστικά, φυσικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ομίλου LVMH. Πρόσθεσε ότι ο Ομιλος πολυτελών ειδών σκέπτεται εδώ και καιρό να μειώσει τις επενδύσεις και διαφημίσεις του «στα κλασικά μίντια» και να τις αυξήσει «στα ψηφιακά μίντια».
Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων επικοινώνησε με τον διευθυντή του συμβουλίου του Ομίλου Le Monde, Louis Dreyfus, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπερνάρ Αρνό αποσύρεται Le Monde Paradise Papers
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ