Το γεμάτο θυμό και απόγνωση βλέμμα μετανάστη που βραβεύτηκε [εικόνες] - iefimerida.gr

Το γεμάτο θυμό και απόγνωση βλέμμα μετανάστη που βραβεύτηκε [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτό το γεμάτο θυμό και απόγνωση βλέμμα του μετανάστη Αμάντου Σουμάιλα λίγα λεπτά μετά τη διάσωσή του στη Μεσόγειο «κέρδισε» το πρώτο βραβείο φωτογραφίας στον ετήσιο διαγωνισμό της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων του Λονδίνου.

Ο φωτογράφος και νικητής του διαγωνισμού είναι ο Ισπανός φωτορεπόρτερ Σεζάρ Ντεζφούλι, ο οποίος κέρδισε μαζί με το βραβείο και 15.000 λίρες. Ο Σεζάρ έβγαλε αυτό το πορτραίτο αφού ακολουθούσε σκάφος μη κυβερνητικής οργάνωσης που συνδράμει στον εντοπισμό και στη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο.

Το γεμάτο θυμό και απόγνωση βλέμμα μετανάστη που βραβεύτηκε [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Φωτογραφία: César Dezfuli/NPG

Οι κριτές ανέφεραν πως η αμεσότητα του βλέμματος του Σουμάιλα είναι εντυπωσιακή και ανησυχητική. Το πορτρέτο μεταδίδει δυνατά συναισθήματα, όπως την απώλεια, τη μοναξιά και την αποφασιστικότητά.

Το γεμάτο θυμό και απόγνωση βλέμμα μετανάστη που βραβεύτηκε [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφία: Abbie Trayler-Smith/NPG

Tο δεύτερο βραβείο των 3.000 λιρών απονεμήθηκε στην Ουαλή φωτογράφο Άμπι Τρέιλερ-Σμιθ που απαθανάτισε τη δραματική φυγή ενός κοριτσιού από το ζυγό του Ισλαμικού Κράτους στην Μοσούλη του Ιράκ. «Θυμάμαι το πρόσωπο της, να κοιτά έξω από τον προσφυγικό καταυλισμό, το σοκ και την απορία στο πρόσωπό της και με έκανε να σκεφθώ πώς θα είναι να ζει κανείς στον κόσμο του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε η Άμπι παραλαμβάνοντας το βραβείο της.

Το γεμάτο θυμό και απόγνωση βλέμμα μετανάστη που βραβεύτηκε [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Φωτογραφία: John Kobal/NPG

Τέλος, το τρίτο βραβείο των 2.000 λιρών απονεμήθηκε στην Φιλανδή Τζον Κόμπαλ που φωτογράφισε την Έρικα, ένα ανδροειδές.

Να σημειωθεί πως οι φωτογραφίες που κέρδισαν το βραβείο, αλλά κι αυτές που συμπεριελήφθησαν στην έκθεση επιλέχθηκαν από τις συνολικά 5.717 φωτογραφίες που στάλθηκαν από 2.423 φωτογράφους από 66 συνολικά χώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ