«Το νέο δάνειο δεν βοηθά τους Έλληνες αλλά τους πολιτικούς και τις τράπεζες» - iefimerida.gr

«Το νέο δάνειο δεν βοηθά τους Έλληνες αλλά τους πολιτικούς και τις τράπεζες»

«Το νέο δάνειο δεν βοηθά τους Έλληνες αλλά τους πολιτικούς και τις τράπεζες»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέο πακέτο διάσωσης δεν θα σώσει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, αλλά απλώς καθυστερεί το αναπόφευκτο, δήλωσε σήμερα ο Χανς-Βερνερ Σιν, επικεφαλής του γερμανικού think-tank lfo.

Σύμφωνα με το Spiegel Online, ο Σιν υποστηρίζει ότι τα 130 δισ. ευρώ της νέας δανειακής σύμβασης θα βοηθήσουν μόνο τις διεθνείς τράπεζες να μην χάσουν τα χρήματά τους και όχι τους Έλληνες. «Οι πολιτικοί το ξέρουν, αλλά θέλουν να κερδίσουν χρόνο μέχρι τις επόμενες εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο Σιν τονίζοντας ότι η Ευρώπη χάνει το χρόνο της δίνοντας χρήματα στην Ελλάδα: «Το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας ανεβαίνει κάθε χρόνο που παραμένει στο ευρώ. Αντί να λύνουμε, απομακρυνόμαστε από τη λύση του προβλήματος».

Ποιο ειναι το πρόβλημα της Ελλάδας κατά τον Σιν; Η ανταγωνιστικότητα που παραμένει χαμηλή λόγω των υψηλν μισθών και τιμών: «Το βασικό πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι ανταγωνιστική. Τα φτηνά δάνεια οδήγησαν σε τεχνητή αύξηση τιμών και μισθών στην Ελλάδα - και η χώρα πρέπει τώρα να πέσει από αυτό το υψηλό επίπεδο».

Δείτε τη συνέντευξή του εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ