Κάτω από τη λάσπη η Μάνδρα: Εσπασε ο τοίχος του νεκροταφείου, πλημμύρισε το θέατρο, «πνίγηκαν» τα σπίτια [εικόνες]

Μόνο η φράση «εικόνα απόλυτης καταστροφής» μπορεί να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στη Μάνδρα Αττικής μετά την ισχυρή νεροποντή που δημιούργησε χειμάρρους, οι οποίοι έπνιξαν την περιοχή.

Δρόμοι, πεζοδρόμια, προαύλια, σπίτια, υπόγεια σπιτιών, χώροι αθλητικών σωματείων, το θέατρο της περιοχής, σούπερ μάρκετ, ακόμα και το νεκροταφείο έχουν πνιγεί κάτω από το νερό και τη λάσπη.

Ο δρόμος πλημμύρισε και κόπηκε στα δύο

Το απόλυτο χάος επικρατεί από το πρωί στους δρόμους της Μάνδρας Αττικής, αφού οι χείμαρροι παρέσυραν φερτά υλικά, αυτοκίνητα και ό,τι άλλο έβρισκαν στο πέρασμά τους. Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από διάφορα σημεία της περιοχής που έχει σπάσει στα δύο ο δρόμος.

Εσπασε ο μαντρότοιχος στο νεκροταφείο

Η ορμή του νερού στους δρόμους της Μάνδρας ήταν τέτοια που ό,τι βρισκόταν στην πορεία των χειμάρρων όχι μόνο δεν σταματούσε το νερό, αλλά παρασερνόταν. Ενδεικτικό είναι πως μέχρι και ο μαντρότοιχος στο νεκροταφείο κατέρρευσε και πλημμύρισε το κοιμητήριο. Μάλιστα ακριβώς έξω από την εκκλησία του νεκροταφείου το νερό μετέφερε αυτοκίνητα τα οποία έχουν πλέον γίνει άμορφες μάζες λαμαρίνας.

Πλημμύρισαν σούπερ μάρκετ και καταστήματα

Τα μοναδικά σημεία στα οποία σταματούσε το νερό ήταν τα υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών. Τεραστιες ζημιές έχει υποστεί και ένα σούπερ μάρκετ στην περιοχή. Νταλίκες έχουν ανατραπεί και τόνοι λάσπης έχουν σκεπάσει τον προαύλιο χώρο, ενώ όπως φαίνεται και από τις εικόνες το νερό είχε φτάσει μέχρι και τα γραφεία.

Γέμισε νερά το θέατρο και η σχολή πολεμικών τεχνών

Από τη μανία της νεροποντής και των πλημμυρών δεν γλίτωσαν ούτε το θέατρο της περιοχής, αλλά ούτε και μία σχολή πολεμικών τεχνών. Τα σημάδια στους τοίχους φανερώνουν το ύψος στο οποίο είχε φτάσει το νερό. Οι καταστροφές είναι τεράστιες.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ