ΝΔ: Στα άκρα ο πόλεμος Σαμαρικών - Καραμανλικών για την απογραφή - iefimerida.gr

ΝΔ: Στα άκρα ο πόλεμος Σαμαρικών - Καραμανλικών για την απογραφή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαίνεται η σύγκρουση στη ΝΔ για την απογραφή Αλογοσκούφη-Καραμανλή. Δεν είναι μόνο η σημερινή συνέντευξη του συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη, αλλά και η δήλωση του πρώην "τσάρου", Γιώργου Αλογοσκούφη, με την οποία βάλλει κατά της ηγεσίας της ΝΔ, που έριξε στο πυρ το εξώτερον την απογραφή του 2004. Μόλις σήμερα το πρωί, ο στενός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης εξαπέλυσε βολές κατά της απογραφής Αλογοσκούφη, χαρακτηρίζοντάς την "εγκληματική". Όμως, ο πρώην "τσάρος", με δήλωσή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος», σήκωσε το γάντι, διαμηνύοντας στον Αντώνη Σαμαρά ότι... θα το βρει μπροστά του.
«Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη της αυτοκριτικής όμως με τον τρόπο που γίνεται η Νέα Δημοκρατία αδικεί την ιστορία της. Έχει έναν δύσκολο δρόμο μπροστά της και το να απαρνιέται την πραγματικότητα, τα πεπραγμένα και το παρελθόν της είναι ένας λάθος δρόμος» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αλογοσκούφης, στην δήλωσή του στον «Ελεύθερο».
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών υπενθυμίζει ότι από το 2002 ήδη η ΝΔ κατηγορούσε την κυβέρνηση Σημίτη για κρυφά χρέη και ελλείμματα και ότι είχε δεσμευτεί προεκλογικά ως αξιωματική αντιπολίτευση για την απογραφή, την οποία χαρακτηρίζει «πράξη εθνικής ευθύνης».

Παράλληλα, προειδοποιεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι... θα βρει μπροστά του την αποκήρυξη της απογραφής: «Με την υιοθέτηση της επιχειρηματολογίας που χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση δυστυχώς διευκολύνει να αμαυρωθεί μια ακόμη περίοδο διακυβέρνησής της. Αυτό θα το βρει πολιτικά μπροστά της στο μέλλον».
Ο κ. Αλογοσκούφης υποστηρίζει ακόμη ότι η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση το διάστημα 2004-2007 και συνδέει την εγχώρια δημοσιονομική κρίση με την παγκόσμια, η οποία «έπληξε σαν τσουνάμι σχεδόν όλες τις οικονομίες παγκοσμίως», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ο πρώην υπουργός διατυπώνει επίσης αιχμές για τη γενικότερη τακτική του κόμματος στον οικονομικό τομέα. «Η Νέα Δημοκρατία έχει προσφέρει ιστορικά πολλά στη χώρα και ο τόπος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή έχει ανάγκη από μια υπεύθυνη Νέα Δημοκρατία» τονίζει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ