ΔΗΜΑΡ: Να ολοκληρώσουμε αποφασιστικά την κοινή μας προσπάθεια για την Κεντροαριστερά - iefimerida.gr

ΔΗΜΑΡ: Να ολοκληρώσουμε αποφασιστικά την κοινή μας προσπάθεια για την Κεντροαριστερά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI /ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεδρίασε χθες αργά το απόγευμα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και συζήτησε τα δεδομένα από τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα και τη στάση του κόμματος στο β΄γύρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιώθηκε η απόφαση της Κ.Ε του κόμματος σύμφωνα με την οποία δεν υποδεικνύεται η ψήφιση κανενός υποψηφίου. Ωστόσο τα περισσότερα στελέχη φωτογράφησαν τη Φώφη Γεννηματά.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι πολίτες επαναδραστηριοποιήθηκαν για μια σύγχρονη προοδευτική παράταξη που με ενότητα και ανανέωση θα απευθύνεται στο παρόν και στο μέλλον» . Προστίθεται ότι «για τη ΔΗΜΑΡ οι μέχρι σήμερα εξελίξεις αποτελούν δικαίωση μιας επίπονης προσπάθειας. Σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, τον Σεπτέμβριο του 2015, η ΔΗΜΑΡ μαζί με το ΠΑΣΟΚ κάναμε το πρώτο σημαντικό βήμα. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά υπέγραψαν προγραμματική συμφωνία 11 σημείων συγκροτώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ανοίγοντας το δρόμο για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Τώρα το εγχείρημα έχει πάρει ευρύτερα χαρακτηριστικά και πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς "μπρος-πίσω"».

Επίσης η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι έχει με σαφήνεια τοποθετηθεί για την πολιτική αυτονομία της νέας προοδευτικής παράταξης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ και ταυτόχρονα για την άμεση συγκρότηση του ενιαίου φορέα με τάσεις ενώ υπογραμμίζει ότι « υπόθεση της ανασυγκρότησης του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς προχωράει. Αυτή η ευκαιρία που δημιουργήσαμε με πολύ κόπο δεν πρέπει να χαθεί. Ο δεύτερος γύρος πρέπει να ολοκληρωθεί επιτυχώς με εγγυήσεις ενότητας, χωρίς να καταγραφεί ως εσωτερική αναμέτρηση συσχετισμών με διχαστικά χαρακτηριστικά και χωρίς μείωση της συμμετοχής». Τέλος καλεί τους προοδευτικούς πολίτες να προσέλθουν μαζικά στη ψηφοφορία της επόμενης Κυριακής.

Η απόφαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, επί 15 παρόντων, με 2 κατά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ