Νέες αποκαλύψεις: Το ζεύγος Νετανιάχου απαιτούσε τσάμπα πούρα και σαμπάνια από γνωστούς του - iefimerida.gr

Νέες αποκαλύψεις: Το ζεύγος Νετανιάχου απαιτούσε τσάμπα πούρα και σαμπάνια από γνωστούς του

Νέες αποκαλύψεις για το ζεύγος Νετανιάχου (Φωτογραφία: AP/ Mary Altaffer)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιθανότατα ο Αυστραλός ιδιοκτήτης καζίνο Τζέιμς Πάκερ και ο παραγωγός του Χόλιγουντ Αρνον Μίλτσαν δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα έπρεπε να πληρώσουν τα ποτά του πρωθυπουργού του Ισραήλ και της συζύγου του.

Κι όμως, όταν η Σάρα Νετανιάχου τηλεφώνησε σε βοηθό των δύο ανδρών και τον ενημέρωσε ότι τα ποτά τους είχαν τελειώσει, αυτό ήταν ένα «σήμα» προκειμένου ο Πάκερ και Μίλτσαν να τους προμηθεύσουν με σαμπάνια, πληρωμένη από το δικό τους πορτοφόλι, αλλά να τους διαθέσουν έναν σοφέρ.

Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων σε κατάθεση που έγινε στο πλαίσιο της έρευνας για διαφθορά για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. Τα ΜΜΕ του Ισραήλ μετέδωσαν την Τρίτη νέες διαρροές από αυτή τη διαδικασία, οι οποίες αποκαλύπτουν το θράσος με το οποίο το ζεύγος απαιτούσε χάρες και διευκολύνσεις.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Χαντάς Κλάιν, βοηθός τόσο του Πάκερ όσο και του Μίλτσαν, περιέγραψε το πώς οι Νετανιάχου τηλεφωνούσαν συχνά απαιτώντας πούρα, σαμπάνια, ακόμη και να πληρώσουν εκείνοι για υπηρεσίες που τους παρέχονταν. Παρότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι τέτοιες εξυπηρετήσεις ήταν απλά ένδειξη καλής θέλησης μεταξύ φίλων, οι νέες διαρροές δείχνουν ότι εκείνος και η σύζυγός του διατύπωναν απαιτήσεις.

«Ηταν κατανοητό ότι ο Αρνον έπρεπε να τους παρέχει ό,τι ήθελαν», είπε ο Κλάιν στην αστυνομία, περιγράφοντας πώς προσελήφθη ένας οδηγός, προκειμένου να παραδίδει πούρα και σαμπάνια στην Ιερουσαλήμ. «Η Σάρα μου φώναζε. Ηθελε να πάει κάποιος που συνεργαζόταν με τον Πάκερ και τον Μίλτσαν και να ασχοληθεί με μια διαρροή στην πρωθυπουργική κατοικία. Δεν το ενέκρινα και φώναζε ότι εγώ και ο Μίλτσαν εξευτελίζαμε την ίδια και τον σύζυγό της, ότι δεν εγκρίναμε πράγματα... Ο Μπίμπι (το παρατσούκλι του πρωθυπουργού) πήρε τηλέφωνο και είπε ότι αυτό δεν ήταν σωστό... ότι έπρεπε να καταλάβουμε τι περνούσε με τα ΜΜΕ και ότι είχαν πάρει νομική συμβουλή και ότι όλα ήταν επιτρεπτά», είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ