Κέβιν Σπέισι, το χρονικό ενός «θανάτου» στο Χόλιγουντ [εικόνες]

Κατηγορούμενος για απίστευτες υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης, απολυμένος από την Netflix και σε καραντίνα από το Χόλιγουντ. Ο σταρ της διάσημης σειράς House of Cards δύσκολα θα επιβιώσει το 2017.


Ο Κέβιν Σπέισι, σούπερ σταρ του House of Cards, έγινε μέσα σε λίγες ημέρες η θλιβερή περσόνα μιας νέας σειράς που θα μπορούσε να έχει τίτλο «House of Pervs».
Αυτή η (φανταστική) σειρά θα ξεκινούσε από ένα εκρηκτικό κεφάλαιο: την πτώση του ισχυρού Χάρβεϊ Γουάινστιν, ντυμένου με ρόμπα μπάνιου. Θα ακολουθούσαν τα επόμενα επεισόδια με τα 200 θύματα του σκηνοθέτη James Toback, τις βαριές υποψίες για τα αδέλφια Αλφεκ και τις νέες κατηγορίες για τον Ρομάν Πολάνσκι. Η σειρά θα κατέληγε με πτώση από αεροπλάνο του Κέβιν Σπέισι, χωρίς αλεξίπτωτο.


Ολα ξεκίνησαν από τον Anthony Rapp, ηθοποιό στην ταινία Star Trek: Discovery, ο οποίος δήλωσε στις 30 Οκτωβρίου, στο αμερικανικό σάιτ Buzzfeed ότι ο Κέβιν Σπέισι επιχείρησε να τον βιάσει το 1986.
Εκείνη την εποχή ο Anthony ήταν 14 ετών και ο Κέβιν Σπέισι, προφανώς μεθυσμένος, τον είχε αγκαλιάσει, τον είχε σπρώξει σε ένα κρεβάτι και στη συνέχεια έπεσε πάνω του.


«Είμαι τρομοκρατημένος από αυτή την ιστορία», απάντησε ο Σπέισι στο Twitter. «Ειλικρινά, δεν θυμάμαι αυτή τη συνάντηση. Αλλά αν τα πράγματα έχουν συμβεί όπως τα λέει, του ζητάω ειλικρινά συγγνώμη για αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά, υπό την επήρεια του αλκοόλ».
Με την ευκαιρία ο Κέβιν Σπέισι ομολόγησε δημόσια, για πρώτη φορά, ότι είναι ομοφυλόφιλος, αλλά το coming-out δεν του χρησίμευσε σε τίποτα και δεν άλλαξε τα πράγματα: η κοινότητα γκέη θεώρησε την δήλωσή του «ύβρι».

Στις 3 Νοεμβρίου, η Scotland Yard ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για σεξουαλική επίθεση που είχε γίνει το 2008, στο νότιο Λονδίνο, από έναν άνδρα που το Sky News ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Κέβιν Σπέισι. Το συμβάν έγινε κοντά στο θέατρο Old Vic, όπου ο Σπέισι ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής εκείνη την εποχή.


«Τον είδα να χαϊδολογάει άντρες, πολλές φορές (...), στο διαμέρισμά του στο North Lambeth, καθώς και στο Old Vic αλλά και στο αγαπημένο του μπαρ Pineapple», δήλωσε ένας πρώην εργαζόμενος, στον Guardian.

«Πολλοί από εμάς είχαμε μια ιστορία με τον Κέβιν Σπέισι», συμπλήρωσε ο Roberto Cavazos, ένας Μεξικανός ηθοποιός, ο οποίος είχε επίσης γνωρίσει τον Σπέισι την περίοδο του Old Vic, σε ένα ποστ που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook.

«Αρκούσε να είσαι άνδρας κάτω των 30 ώστε ο κύριος Σπέισι να νιώθει άνετα να έρθει να σε χαϊδέψει», πρόσθεσε ο ηθοποιός, ισχυριζόμενος ότι δεν θα του προκαλούσε έκπληξη αν «έπεφταν βροχή οι αγωγές», όπως έγινε στην περίπτωση του Χάρβεϊ Γουάινστιν.


Την ίδια στιγμή, οκτώ εργαζόμενοι στην σειρά House of Cards συνασπίστηκαν και κατήγγειλαν στο CNN την συμπεριφορά «αρπακτικού» του Κέβιν Σπέισι. Ο ένας εξ αυτών, βοηθός παραγωγής, αφηγήθηκε ότι ο ηθοποιός-σταρ του έβαλε το χέρι μέσα στο παντελόνι, ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητο, και τον οδηγούσε στην τοποθεσία του γυρίσματος. Δεν ήθελε να πει περισσότερα γιατί φοβόταν ότι θα τον αναγνωρίσουν.

Χιονοστιβάδα
Στις 4 Νοεμβρίου, το Netflix αποπέμπει οριστικά τον πρωταγωνιστή Frank Underwood από την σειρά House of Cards -το γύρισμα των τελευταίων επεισοδίων είχε ματαιωθεί λίγες ημέρες νωρίτερα.

«Το Netflix δεν θα συμμετέχει σε καμία νέα παραγωγή του House of Cards όπου εμφανίζεται ο Κέβιν Σπέισι», ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία. Το Netflix πρόσθεσε ότι δεν θα διανείμει ούτε την ταινία Gore, στην οποία παραγωγός ήταν ο Σπέισι.
Η χιονοστιβάδα άρχισε να κυλάει: αμέσως ο Κέβιν Σπέισι εκδιώχτηκε από το κάστινγκ της νέας ταινίας του Ridley Scott, παρότι είχαν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα! Οι σκηνές στις οποίες εμφανιζόταν θα γυρίζονταν εκ νέου με τον Καναδό ηθοποιό Κρίστοφερ Πλάμερ.


Ηταν το ηχηρότερο χαστούκι για έναν από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, Οσκαρ καλύτερου ηθοποιού για την ταινία American Beauty (2000), Οσκαρ για τον δεύτερο ρόλο στο Usual Suspects (1996), Golden Globe καλύτερου ηθοποιού για την σειρά House of Cards (2015).

Σήμερα, ο διάσημος σταρ βρίσκεται στην κλινική αποτοξίνωσης από το σεξ, The Meadows, στην έρημο της Αριζόνα, την ίδια στην οποία βρέθηκε προ ημερών και ο Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Κανείς δεν ξέρει σήμερα πώς είναι και τι κάνει ο Κέβιν Σπέισι, ο εκπρόσωπός του παραιτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κέβιν Σπέισι χρονικό θανάτου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ