Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Λογοτεχνικά απογεύματα στον Ιανό | Ο Νίτσε και η γέννηση της τραγωδίας

Ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης παρουσιάζει το αφιέρωμα «Ο Νίτσε και η γέννηση της τραγωδίας» και συνομιλεί με το αναγνωστικό κοινό. Ο Νίτσε ήταν εκείνος που κατέβασε τον υψηλό στοχασμό στο δρόμο. Στο πρώιμο αριστούργημά του «Η γέννηση της τραγωδίας», καθόρισε μεγαλοφυώς τη θέαση του τραγικού στοιχείου από τον σύγχρονο κόσμο. Αποσπάσματα από τα έργα του Νίτσε θα διαβάσει η ηθοποιός Όλγα Νικολαΐδου.

Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα).

«Από τα Εδώδιμα-Αποικιακά στα Σούπερ Μάρκετ» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Οι εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν το βιβλίο «Από τα Εδώδιμα-Αποικιακά στα Σούπερ Μάρκετ. Η πορεία 140 ετών μιας ελληνικής εταιρείας τροφίμων» που συνέγραψαν η Λυδία Σαπουνάκη-Δρακάκη και η Μαρία Λουΐζα Τζόγια-Μοάτσου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ευγενία Μπουρνόβα, αν. καθ. Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Ντένης Ζαχαρόπουλος, ιστορικός και κριτικός τέχνης. Θα συντονίσει η Μαρία Χριστίνα Χατζηιωάννου, διευθύντρια ερευνών στο Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών. Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Α. Τρίτσης», στις 7 το βράδυ (Ακαδημίας 50, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Άλκη Ζέη στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

Η Άλκη Ζέη μιλάει για τη ζωή της και σχολιάζει την αυτοβιογραφία της σε δεύτερο χρόνο, σε μια συζήτηση με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ν. Μπασκόζο. Στον Ευριπίδη στην Κηφισιά, στις 7 το βράδυ (Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά)

Η Μαρία Σαββάκη στον Ιανό

Οι εκδόσεις Μελάνι και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Μαρίας Σαββάκη «Καθρέφτες και άλλες ιστορίες». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ποιητής Ορφέας Απέργης. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Αχιλλέας Κυριακίδης συγγραφέας και μεταφραστής. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Ο Αλέξης Σταμάτης στο Public στο Σύνταγμα

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και το Public παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Αλέξη Σταμάτη «Μοτέλ Μορένα». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Εριφύλη Μαρωνίτη και ο συγγραφέας και μεταφραστής Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Εύα Σιμάτου και Άρης Τρουπάκης. Στο Public Café, στις 9 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα)

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Η Μαίρη Μαγουλά στον Ιανό

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Μαίρης Μαγουλά «Το πιο μακρύ ταξίδι». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο αθηναιογράφος Θωμάς Σιταράς. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Γιώργος Βουζουλίδης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με μουσική ο Λευτέρης Μαυρομάτης (πιάνο) και η Σταυρούλα Μανωλοπούλου (φωνή). Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

«Το παραμύθι της Μοναξιάς» στον Ιανό

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Πάνου Κυπαρίσση «Το παραμύθι της μοναξιάς», σε εικονογράφηση Μαρίνας Δημοπούλου. Για το βιβλίο θα μιλήσει η Πέπη Μπέλλα, καθηγήτρια Γλωσσολογίας, ΕΚΠΑ. Θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Αμαλία Αρσένη και Μενέλαος Κυπαρίσσης. Στο φλάουτο η Κλεοπάτρα Κυρτάτα. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Η Τατιάνα Αβέρωφ στο Public στο Σύνταγμα

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Public παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Τατιάνας Αβέρωφ «Έγκλημα στον Παράδεισο». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Λένα Διβάνη, ο Στάυρος Θεοδωράκης και η Χίλντα Παπαδημητρίου. Στο Public Café, στις 9 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η Κλαίρη Θεοδώρου στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

Οι εκδόσεις Ψυχογιός και ο Ευριπίδης στην Κηφισιά παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Κλαίρης Θεοδώρου «Η αγάπη που δεν άκουσες». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη και η blogger Γιούλη Τσάκαλου. Στον Ευριπίδη στην Κηφισιά, στις 7 το βράδυ (Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά)

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Η Ζυράννα Ζατέλη στον Ευριπίδη στη Στοά

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ευριπίδης στη Στοά παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Ζυράννας Ζατέλη «Τετράδια Ονείρων». Με τη Ζυράννα Ζατέλη θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Μπέκος. Στον Ευριπίδη στη Στοά, στις 7 το βράδυ (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο Ανδρέας Μήτσου στον Σπόρο στην Κηφισιά

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο Σπόρος παρουσιάζουν τη νουβέλα του Ανδρέα Μήτσου «Γκαλίνα –Η σκοτεινή οικιακή βοηθός». Με τον Ανδρέα Μήτσου θα συνομιλήσει η συγγραφέας Έλενα Μαρούτσου. Στο βιβλιοπωλείο Σπόρος, στις 7 το βράδυ (Δροσίνη 7. Κηφισιά)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Οι Συγγραφείς του Κόσμου στον Ιανό | Άρης Φιορέτος

Ο συγγραφέας Άρης Φιορέτος επισκέπτεται την Αθήνα για μία βραδιά γνωριμίας με το ελληνικό κοινό, συζητώντας με επίκεντρο το βιβλίο του «Μαίρη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Τον συγγραφέα θα παρουσιάσουν ο Χάρης Βλαβιανός, συγγραφέας - καθηγητής Ιστορίας και Πολιτικής Θεωρίας στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών και ο Κώστας Κοσμάς, μεταφραστής. Στον Ιανό στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία συναντήσεις συγγραφείς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ