Γιατί ο Καρλ Λάγκερφελντ τα 'βαλε με τη Μέρκελ -Οι Εβραίοι και οι μετανάστες [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί ο Καρλ Λάγκερφελντ τα 'βαλε με τη Μέρκελ -Οι Εβραίοι και οι μετανάστες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν δηλώσεις του Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες είναι οι χειρότεροι εχθροί των Εβραίων.


Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας μίλησε σε γαλλικό κανάλι, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, και τον δημοσιογράφο Τιερί Αρντισόν.


«Ντρέπομαι για την Γερμανία, ακόμη και για τον εαυτό μου, γιατί είμαι Γερμανός» , είπε και πρόσθεσε ότι η Ανγκελα Μέρκελ έκανε «τεράστιο λάθος» που υποδέχτηκε και φιλοξενείς χιλιάδες μετανάστες.
«Κοιτάξτε την Γαλλία, τη χώρα των δικαιωμάτων του ανθρώπου, πόσους παίρνουν; Δέκα ή είκοσι χιλιάδες ... Ενώ η Γερμανία που είχε ήδη εκατομμύρια και εκατομμύρια μετανάστες (οι οποίοι έχουν ενσωματωθεί, εργάζονται, και αυτό είναι θετικό), δεν είχε ανάγκη να χτυπήσει 1 εκατομμύριο παραπάνω».


Ταυτόχρονα κατηγόρησε την Ανγκελα Μέρκελ ότι άνοιξε τα σύνορα της Γερμανίας για υπερβολικά πολλούς μουσουλμάνους, επειδή προσπαθούσε να βελτιώσει την εικόνα της «άσπλαχνης μητέρας» που δημιουργήθηκε από την ελληνική κρίση.
«Ακόμη και αν έχουν περάσει στο μεταξύ δεκαετίες, δεν γίνεται να σκοτώνει κανείς εκατομμύρια Εβραίους και μετά να δέχεται εκατομμύρια από τους εχθρούς τους, τη στιγμή μάλιστα που η Μέρκελ δεν είχε ανάγκη να υποδεχτεί περισσότερους πρόσφυγες. Προφανώς, όμως, ήθελε να βελτιώσει την εικόνα της ''άσπλαχνης μητέρας'' που δημιούργησε κατά την ελληνική κρίση. Ξαφνικά, η κόρη του πάστορα της ξαναβγήκε!», δήλωσε ο 84χρονος διευθυντής του οίκου Chanel.


Και κατέληξε:
«Εγώ γνωρίζω στη Γερμανία κάποιον που πήρε έναν νεαρό Σύρο σπίτι του ο οποίος μιλούσε λίγα αγγλικά. Και τι του είπε μετά από τέσσερις ημέρες; «Ξέρετε, η καλύτερη εφεύρεση της Γερμανίας είναι το Ολοκαύτωμα».
Εκατοντάδες καταγγελίες έγιναν για τα λεγόμενά του, στο γαλλικό ανώτατο Εποπτικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που πλέον εξετάζει το ενδεχόμενο να επιπλήξει τον παρουσιαστή της εκπομπής Τιερί Αρντισόν.

Γιατί ο Καρλ Λάγκερφελντ τα 'βαλε με τη Μέρκελ -Οι Εβραίοι και οι μετανάστες [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ο Καρλ Λάγκερφελντ δεν είναι Εβραίος, παρά τα όσα λέγονται μετά τις δηλώσεις του. Γεννήθηκε το 1933 ή το 1935 (ο ίδιος αρνείται να πει την χρονολογία γεννήσεώς του) στο Αμβρούργο. Ο πατέρας του Οττο Λάγκερφελντ ήταν εμπορικός ακόλουθος, σουηδικής καταγωγής και παραγωγός του συμπυκνωμένου γάλατος Glücksklee-Milch Gmbh και η μητέρα του Ελίζαμπεθ ήταν πρωσικής καταγωγής, Γερμανίδα.


Εζησε πλούσια και «χρυσή» νεότητα, στον πύργο Bad Bramstedt στο Schleswig-Holstein της Γερμανίας, 500 στρεμμάτων έκτασης. Η οικογένεια έζησε εκεί ως το 1939 και στη συνέχεια επέστρεψε στο Αμβούργο, αλλά μετά τους βομβαρδισμούς του 1944 οι Λάγκερφελντ επέστρεψαν στον πύργο τους.

Γιατί ο Καρλ Λάγκερφελντ τα 'βαλε με τη Μέρκελ -Οι Εβραίοι και οι μετανάστες [εικόνες] | iefimerida.gr 1

[Πηγή φωτογραφίας Wikimedia]


Το 1952 ο Καρλ Λάγκερφελντ εγκατέλειψε, μαζί με τη μητέρα του, την Γερμανία και έζησαν στο Παρίσι, σε πύργο, στις όχθες του Σηκουάνα. Στο Παρίσι ξεκίνησε την τεράστια καριέρα του στην μόδα.

Γιατί ο Καρλ Λάγκερφελντ τα 'βαλε με τη Μέρκελ -Οι Εβραίοι και οι μετανάστες [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ