Η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές, ίσως και την Τετάρτη - iefimerida.gr

Η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές, ίσως και την Τετάρτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα βήμα πριν τη νέα έξοδο στις αγορές μέσω της αναταλλαγής ομολόγων βρίσκεται η Ελλάδα, κίνηση, η οποία αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, πιθανότατα και την Τετάρτη.

Η νέα έξοδος δεν θα γίνει με άντληση νέων κεφαλαίων από τις αγορές αλλά με ανταλλαγή (swap) 20 ομολόγων ονομαστικής αξίας 29,7 δισ. ευρώ που είχαν εκδοθεί το 2012 στο πλαίσιο του PSI με 5 ομόλογα ίδιας ονομαστικής αξίας που θα έχουν διάρκεια από 5 ως 25 έτη.

Ο ΟΔΔΗΧ, εφόσον ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος δώσει το «πράσινο φως» θα προχωρήσει με την έγκριση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην επόμενη κίνηση μετά την έκδοση του ομολόγου το περασμένο καλοκαίρι.

Πρόκεται για μία μίνι αναδιάρθρωση χρέους και αποτελεί απαραίτητο βήμα προς την πλήρη επιστροφή της χώρας στις αγορές για άντληση ρευστόστητας και προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.

Πέρα από αυτό ο βασικός στόχος των εκδόσεων αυτών είναι να διαμορφωθεί ένα πεδίο αγορών και για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όταν αποφασίσει την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στις κατηγορίες των επιλέξιμων για το QE.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ swap ομολόγων αγορές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ