Αφγανιστάν: Επιθέσεις Ταλιμπάν σε αστυνομικά τμήματα -31 νεκροί - iefimerida.gr

Αφγανιστάν: Επιθέσεις Ταλιμπάν σε αστυνομικά τμήματα -31 νεκροί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 31 αστυνομικοί σκοτώθηκαν κι άλλοι 15 τραυματίστηκαν μετά από σειρά επιθέσεων των Ταλιμπάν κατά περισσοτέρων από 12 σημείων αστυνομικού ελέγχου στην επαρχία Κανταχάρ που βρίσκεται στα νότια του Αφγανιστάν. Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τις τελευταίες έξι ώρες.

Εκτός από αυτές τις φονικές επιδρομές που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στις επαρχίες Κανταχάρ και Φάρα, ένας βομβιστής αυτοκτονίας έριξε το όχημά του εναντίον ενός αμερικανικού στρατιωτικού κομβόι, τραυματίζοντας 4 στρατιώτες.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν μια σειρά επιθέσεων χθες Δευτέρα το βράδυ εναντίον σημείων ελέγχου της αστυνομίας στις περιοχές Μαϊουάντ και Ζάρι και χάσαμε 22 γενναίους αστυνομικούς», δήλωσε ο Κουντράτ Κουσμπάχτ εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Κανταχάρ.

Τουλάχιστον 15 ακόμη αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, 45 δράστες σκοτώθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων, που διήρκησαν περίπου έξι ώρες.

Από την επίθεση εναντίον της αμερικανικής αυτοκινητοπομπής στην Κανταχάρ «τραυματίστηκαν 4 άνθρωποι (…) που βρίσκονται όλοι σε σταθερή κατάσταση», σύμφωνα με εκπρόσωπο της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Στην επαρχία Φάρα, κοντά στο Ιράν, 9 στρατιώτες και τουλάχιστον 3 άμαχοι σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικές επιθέσεις, σύμφωνα με τον Νάσερ Μέρι εκπρόσωπο του κυβερνήτη.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Ταλιμπάν ενδέχεται να χρησιμοποίησαν τεχνολογία νυχτερινής όρασης για να πλησιάσουν και να καταλάβουν εξ απίνης τα στρατεύματά μας, αν και νωρίτερα τους είχαμε απωθήσει και είχαν υποστεί απώλειες», πρόσθεσε.

Οι Ταλιμπάν έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας τις τελευταίες εβδομάδες, την ώρα που οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αναπτύξουν επιπλέον δυνάμεις. Πολλές φορές χρησιμοποιούν humvees και αστυνομικά οχήματα τα οποία παγιδεύουν με εκρηκτικά για να επιτεθούν εναντίον κτιρίων των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι Αφγανοί στρατιώτες και αστυνομικοί, που συχνά δεν είναι καλά εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι, εξακολουθούν να πληρώνουν βαρύ τίμημα. Οι αφγανικές αρχές δεν σχολιάζουν τις απώλειες στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας, όπως η Sigar, μια επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου που παρακολουθεί τα έξοδα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, τις έχει χαρακτηρίσει «απαράδεκτες» και «σοκαριστικές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ