Φωτογράφος ζήτησε συγγνώμη από τη Λουπίτα Νιόνγκο -Για το photoshop στα μαλλιά της [εικόνα] - iefimerida.gr

Φωτογράφος ζήτησε συγγνώμη από τη Λουπίτα Νιόνγκο -Για το photoshop στα μαλλιά της [εικόνα]

Η Λουπίτα Νιόνγκο (Φωτογραφία: AP/ Richard Shotwell)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο φωτογράφος που εξόργισε την Λουπίτα Νιόνγκο, κάνοντας photoshop στα μαλλιά στης στο εξώφυλλο του περιοδικού Grazia ζήτησε συγγνώμη και παραδέχθηκε ότι επρόκειτο για «απίστευτα μνημειώδες λάθος».

Ο Αν Λι αναγνώρισε ότι η απόφασή του να «σβήσει» τμήματα από τα μαλλιά της βραβευμένης με Οσκαρ ηθοποιού ήταν «απίστευτα επιβλαβής ενέργεια».

Την προηγούμενη εβδομάδα η Νιόνγκο κατηγόρησε το Grazia ότι άλλαξε τα μαλλιά της προκειμένου να ταιριάζουν περισσότερο με την ευρωκεντρική αντίληψη του πώς είναι τα ωραία μαλλιά και δημοσίευσε στα social media το εξώφυλλο και το πώς ήταν η πραγματική φωτογραφία. Το περιοδικό απολογήθηκε, αλλά δήλωσε ότι δεν επεξεργάστηκε τη φωτογραφία.

Disappointed that @GraziaUK edited out & smoothed my hair to fit a more Eurocentric notion of what beautiful hair looks like. #dtmh pic.twitter.com/10UUScS7Xo

Ο Λι παραδέχθηκε ότι ο ίδιος έκανε το photoshop και ότι η αλλαγή «δεν προκλήθηκε από το όποιο μίσος, αλλά από τη δική μου άγνοια και έλλειψη ευαισθησίας στη συνεχή προσβολή των έγχρωμων γυναικών μέσω των διάφορων πλατφορμών ενημέρωσης».

«Συνειδητοποιώ τώρα τι απίστευτα μνημειώδες λάθος έκανα και θα ήθελα να απολογηθώ στην κ. Νιόνγκο και όποιον άλλον προσέβαλα. Αν και δεν ήταν πρόθεσή μου να βλάψω κάποιον, καταλαβαίνω τώρα το ότι άλλαξα την εικόνα των μαλλιών της ήταν μία απίστευτα επιβλαβής ενέργεια. Ως μετανάστης, είναι καθήκον μου να υπερασπίζομαι τη διαφορετικότητα της ομορφιάς σε αυτή τη βιομηχανία», ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του, σύμφωνα με τον Guardian.

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για τις ενέργειές μου. Μετανιώνω για τον πόνο που προκάλεσα στην κ. Νιόνγκο, μία γυναίκα που θαυμάζω για αρκετό καιρό. Και πάλι, θα ήθελα να πω ότι λυπάμαι βαθύτατα σε όποιον προσέβαλα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Λουπίτα που μίλησε για αυτό το σημαντικό θέμα», δήλωσε επίσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λουπίτα Νιόνγκο Photoshop
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ