Ο Κουφοντίνας... αλλάζει τις άδειες των κρατουμένων -Τα νέα δεδομένα στον Σωφρονιστικό Κώδικα - iefimerida.gr

Ο Κουφοντίνας... αλλάζει τις άδειες των κρατουμένων -Τα νέα δεδομένα στον Σωφρονιστικό Κώδικα

Αλλαγές στις άδειες κρατουμένων φέρνει ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από τον σάλο που προκλήθηκε με τη 48ωρη άδεια που πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας την προηγούμενη εβδομάδα, τώρα ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας φέρνει αλλαγές στο ζήτημα των αδειών των κρατουμένων.

Με τα έως τώρα δεδομένα, αν ο εισαγγελέας φυλακής είναι αρνητικής για τη χορήγηση άδειας σε κρατούμενο, τότε αυτή δεν εγκρίνεται. Δηλαδή, η μειοψηφία του εισαγγελικού λειτουργού σε κάθε περίπτωση αναστέλλει τη χορήγηση άδειας.

Αυτό όμως αλλάζει με τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα που είναι ήδη σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

Σε αυτόν περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει την εξάλειψη του δικαιώματος του εισαγγελέα να οδηγεί, διά της μειοψηφίας του, πάντα σε αναστολή της χορήγησης άδειας.

Πλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αν ο εισαγγελέας της φυλακής μειοψηφήσει στο συμβούλιο των φυλακών για τη χορήγηση της άδειας ενός κρατουμένου, για να ανασταλεί αυτή θα πρέπει ο εισαγγελέας να ασκήσει προσφυγή και να φέρει την υπόθεση προς κρίση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ